Insändare: Fel att höja skattetrycket

Insändare
PUBLICERAD:
Säfflepartiet skriver i insändaren att man vill satsa mer på kommunens kärnverksamheter.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Den 9 juni kunde man i Säffle-Tidningen läsa att Socialdemokraterna vill höja skatten i Säffle för att finansiera satsningar på skola och äldreomsorg. De vill även plocka ut nästan 20 % av kommunens resursutjämnningsreserv, det vill säga pengar som är avsatta för att användas vid svårare tider.

Med ett så pass högt skattetryck som Sverige har så har vi redan råd att ha världens bästa äldreomsorg. Frågan handlar snarare om politiska prioriteringar där dagens politiker hellre vill lägga pengar på konst, pratande soptunnor och dyra värdegrundsutbildningar såsom den HBTQI-kurs som S nämner i artikeln.

Vi håller med Socialdemokraterna i att kommunens kärnverksamhet måste prioriteras och att det måste till mer pengar, men kommunalskatten är en skatt som slår hårdast mot oss som lönearbetar. Dessutom befinner vi oss i en situation med hög inflation där många av oss redan kommer se en reallönesänkning då priserna ökar mer än lönen. Socialdemokraternas förslag om att höja skattetrycket är därför helt fel väg att gå.

Säfflepartiet vill i stället skära ner på politiker- och chefslöner, konst, värdegrundskurser, skrytbyggen och annat som kommunen ägnar sig åt som inte hör kärnverksamheten till. På så sätt kan vi frigöra stora belopp för satsningar på skola och omsorg.

Kevin Eriksson

Partiledare Säfflepartiet

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.