Hoppa till huvudinnehållet

Avslutar på bästa sätt: ”Ett mycket bra avslut på en ganska spretig vårsäsong”

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Säffle SK:s damer avslutade på bästa sätt inför sommaruppehållet. Här Lisa Jansson som stod för 2-0-målet. (arkivbild)
Säffle SK:s damer avslutade på bästa sätt inför sommaruppehållet. Här Lisa Jansson som stod för 2-0-målet. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Det blev en fullträff för Säffle SK:s damer i den sista matchen innan sommaruppehållet. Matchen borta mot Trollhättans FK slutade med en 3-0-seger och en välförtjänt och superviktig trepoängare.

– Den blev inte sämre semestern av det här. Det var en bra väl genomförd match, och spelarna följer till punkt och pricka - mycket, mycket bra, säger tränare Magnus Wallin och fortsätter:

– Det kändes som vi har kontroll från minut 1, och vi orkade hålla i det och var stabila. Vi släpper till någon chans vid några tillfällen, när vi blir lite ofokuserade i speluppbyggnaden. Men sett över 90 minuter är vi tydliga i det vi gör.

”Vi har letat efter detta”

Det var Adina Jansson som satte ledningsmålet för Säffle, redan i matchminut 10. Ett resultat som höll sig till halvtid.

– Vi gav dem aldrig en chans till att komma in i matchen. Sett över 90 min har vi kontroll, och det känns positivt. Vissa stunder har vi spelat bra, men sedan tappat det - vi har letat efter detta som vi lyckades med i denna matchen. Nu fick vi det att sitta över 90 minuter. Det var en riktigt bra prestation.

Säffle kommer ut riktigt starkt i andra och utökar sin ledning bara minuten in i halvleken. Det är Lisa Jansson som står för det målet. Sista och avgörande mål kommer från Ida Kjellman i den 80:e matchminuten. Detta blir också matchens slutresultat.

– Vi har tre målskyttar som träder fram - först gör Adina ett snyggt mål, ett jättefint möte med pannan efter en fin hörna av Ida. Sedan kommer 2-0 genom Lisa och 3-0 genom Ida. Sedan är det klart att vi släpper till någon chans, men Emilia är stabil bakåt.

”Det lever för oss”

Det är hela sex lag som kommer att åka ur serien efter höstsäsongen. Efter sin trepoängare fick Säffle nu ännu bättre kontakt med lagen ovanför - ännu är det inte kört.

– Det var väldigt bra med en trea och vi fick lite häng nu, så det lever för oss. Det kommer att bli tufft utan tvekan - men det lever i allra högsta grad och det är jätteviktigt. Vi har varit med och det har varit jämna matcher - dipparna har kostat oss mycket i poäng tyvärr.

Härligt avslut på vårsäsongen?

– Ja, verkligen. Det var gott att få avsluta våren på detta sättet, och nu kommer det ett välbehövligt uppehåll. Det har varit en tuff vårsäsong - vi har varit skadedrabbade och har fortfarande två på den listan; Thea och Amelie. Lisa kom nyss tillbaka efter sin skada, vi har haft många studenter som har fått prioritera studier och sedan lite sjukdomar på det. Jämför jag vårsäsongen från ifjol, så har vi haft det mycket mer spretigt i år. Det känns bra att gå på ledigt nu, och så hoppas vi att vi kan komma förberedda till höstsäsongen.

Damerna har uppehåll till den 25 juli då träningarna drar igång. Sedan hemmapremiär den 6 augusti.

– Sedan kör vi igång med seriepremiären den 6 augusti hemma mot Ljungskile. Det är både gott att gå på ledigt, men man längtar samtidigt till hösten. Jag summerar såhär: Ett mycket bra avslut på en ganska spetig vårsäsong, skrattar Magnus.

Matchfakta

Trollhättans FK - Säffle SK

10’ 0-1 Adina Jansson

46’ 0-2 Lisa Jansson

80’ 0-3 Ida Kjellman

Artikeltaggar

Adina JanssonDivision 1 norra Götaland, damerFotbollIda KjellmanLisa JanssonMagnus WallinSäffle SKTrollhättan

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.