Hoppa till huvudinnehållet

Segern rann Karlsson ur händerna – men ändå svenskt i topp

Publicerad:
Jessica Karlsson lyckades inte knyta ihop säcken utan slutade på en delad andraplats på damernas Europatour.
Jessica Karlsson lyckades inte knyta ihop säcken utan slutade på en delad andraplats på damernas Europatour. Foto: MATHIAS BERGELD

Värmländska Jessica Karlsson hade efter åtta hål på den sista rundan i Amundi German Masters på damernas Europatour med en ledning med tre slag.

Länge var hon också i ledningen, men två bogeys på de två sista hålen förstörde segerchanserna och i stället fick Maja Stark stå överst på prispallen.

Den sista rundan började bra för Jessica Karlsson, som lyckades sänka en birdie på det första hålet. Efter ytterligare två på den första halvan av sista rundan hade hon skaffat sig ett ypperligt läge för att ta hem segern.

Men sen började det gå knackigt, med bogeys på både hål tio och tolv, även om dagens fjärde birdie kom på hål 13. Med två hål kvar hade hon en ledning på två slag till tyska Leonie Harm och tre ned till svenska Maja Stark.

Två bogeys till

Leonie Harm spelade båda de två avslutande hålen på par och stannade på totalt 14 under, men Maja Stark slog till med två birdies och kom ned på 15 under.

Jessica Karlsson lyckades inte förvalta sitt fina utgångsläge utan tvingades till två bogeys på de två avslutande hålen. 14 under par blev hennes slutresultat vilket innebar en delad andraplats bakom Maja Stark.

Artikeltaggar

GolfJessica Karlsson

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.