Hoppa till huvudinnehållet

Ny trea: ”Det var en go och bra bortaseger”

Publicerad:
Ytterligare en seger för VSK. Marcus Håkansson (mitten) stod för båda målen. (arkivbild)
Ytterligare en seger för VSK. Marcus Håkansson (mitten) stod för båda målen. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Värmlandsbro SK fortsätter att gå som tåget. I lördags tog de sin sjunde seger i serien och ligger fortfarande kvar som serieledare, med tre poängs marginal. Matchen mot Kil slutade med en 2-0-seger för gästande VSK.

– Det var riktigt gött. Vi hade lite problem med folk, det är många bortresta. Det är nog en blandning av semester och de som läser har sommarjobb. Vi fick ihop det ändå men då fick vi sjukdom på det på morgonen. Men de som var med ställde verkligen upp och gjorde ett jättebra jobb, säger tränare Johan Edvardsson.

”Bra inställning av samtliga rakt igenom”

Det var precis innan halvtid som VSK tog ledningen i matchen. I matchminut 44 satte Marcus Håkansson bollen i nät och det stod 1-0.

– Vi spelade stabilt och vi hade ganska bra rull hela matchen. Vi har matchen från start till slutsignal. Den andra är något bättre och de har inget avslut på mål riktigt. Det var en väldigt bra insats och bra inställning av samtliga rakt igenom.

Andra målet kom tidigt i andra halvlek. Återigen var det Marcus Håkansson som stod för målet, och det gjordes i matchminut 51. Resultatet häll sig till slutsignal och VSK kunde inkassera ytterligare tre poäng.

– Det är lite roligt; det var ju några som fick spela på nya positioner, och det ställe till det för mig på ett positivt sätt. Så nu är det ännu mer att fundera på för mig till nästa match - så det är ju verkligen roligt. Det var en go och bra bortaseger.

Skönt att kunna prestera så bra när alla inte är tillgängliga?

– Man ställer ju alltid det bästa laget man har på benen och vi har turen att ha en bred trupp - och det visar att vi kan ha flera borta, vilket är väldigt skönt. Vissa får ju tyvärr mindre speltid, men det känns kul att de verkligen visar sig när de får chansen. Det fanns mycket positivt att ta med sig inför sista matchen nu.

Sista vårmatchen

VSK spelar sin nästa match på onsdag, hemma mot Torsby IF U. Det är deras sista match innan sommaruppehållet .

– Sist var det en match borta som hade två olika ansikten. De var klart bättre i första, men sedan i andra så var vi väldigt, väldigt bra och skapade mängder med lägen - men det var den matchen som bollen verkligen inte in. Så vi får ta med allt som verkligen sett bra ut nu och andra halvleken mot dem sist. Det ska bli roligt och vi gör ett försök så får vi se. Det är hårt jobb ända in i det sista som gäller.

Matchfakta

Kils AIK - Värmlandsbro SK

44' 0-1 Marcus Håkansson

51' 0-2 Marcus Håkansson

Artikeltaggar

Division 5 VästraFotbollJohan EdvardssonKilKils AIKVärmlandsbro SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.