Hoppa till huvudinnehållet

Smaka på Värmland i Säffle

Publicerad:
Reporter Diana Dragic
Diana Dragic
diana.dragic@saffletidningen.se
Sjöviks Hjortfarm var en av utställarna i förra årets upplaga av <em id="emphasis-9b33eae63e50b0b6cd5ed190e011d0d9">Smaka på Värmland</em>.
Sjöviks Hjortfarm var en av utställarna i förra årets upplaga av Smaka på Värmland. Foto: Nathalie Forsström

I slutet av september är det dags för den tolfte omgången av den populära matfestivalen Smaka på Värmland, där värmländska producenter och verksamheter visar upp sig och sina produkter runt om i länet. Nytt för i år är att matfestivalen ska ha en samlingsdestination i Säffle.

Den populära matfestivalen handlar om att visa upp Värmlands breda utbud av gastronomiska råvaror och mathantverk av både små och stora producenter. Det kan handla allt från butiker och caféer till bryggerier eller renodlade gårdsprodukter.’

87 utställare

I år har 87 utställare hittills anmält sig till evenemanget, som äger rum den 24-25 september. Många av dem kommer att stå på sin lokala gård och visa upp sina delikatesser, medan vissa väljer att gå ihop och bilda gemensamma samlingspunkter.

En sådan samlingspunkt kommer i år att vara på festivalområdet vid Wiksfors bruk i Säffle. Dit kommer elva producenter och verksamheter av olika slag. Bland andra Mor Carins och Nilsons ost. Det planeras också för ett program med aktiviteter under utställningsdagarna.

Visas socialt och digitalt

Inför den värmländska smakresan presenteras alla anmälda utställare upp på evenemangets hemsida och sociala medier. Eftersom de är utspridda över landskapet har man också valt att göra producenterna synliga via en digital karta som uppdateras kontinuerligt i takt med att fler anmäler sig.

Anmälan kommer att vara öppen för fler företag ända fram till evenemangets start, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Mat och dryckSmaka på VärmlandSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.