Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen varnade för skyfall på onsdagen

Publicerad:
Vid sommarskyfall räcker inte alltid dagvattenbrunnarna till. Men det är svårt att säga var skurarna kommer.
Vid sommarskyfall räcker inte alltid dagvattenbrunnarna till. Men det är svårt att säga var skurarna kommer. Foto: Ove Rydh

Teknik- och fritidsförvaltningen har gått ut med en sms-varning för risk för skyfall under eftermiddag-kväll onsdag. Varningen kommer från SMHI.

Vädervarningar når numera kommunerna snabbare än tidigare. Just den här varningen gäller egentligen Värmland, men VA-enheten valde att skicka ut den även till Åmålsborna för säkerhets skull.

– Det är för att personer som har fastigheter som är känsliga för översvämning ska ha tid på sig att vidta åtgärder, säger VA-chefen Emil Martinsson.

Prognosen är högst osäker. Varningen gäller mycket kraftig nederbörd i lokala skurar och exakt var skyfallen hamnar går inte att säga. Men om de kommer finns risken att regnet lokalt överbelastar ledningsnäten och kommunen uppmanar personer med översvämningskänsliga fastigheter att vara vaksamma.

– Det är bättre att man har fått informationen och det visar sig att man inte behöver den, än att man inte nåtts av varningen, säger Emil Martinsson.

Artikeltaggar

ÅmålEmil MartinssonNederbördÖversvämningarSäffleTeknik- och fritidsförvaltningenVäder

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.