Hoppa till huvudinnehållet

Musikfestival med Svartgam på Krokstad

Publicerad:
Svartgam firar fem år som band.
Svartgam firar fem år som band. Foto: Patrik Nilsson
Tidigare i sommar uppträdde Svartgam på Powerstage i Säffle.
Tidigare i sommar uppträdde Svartgam på Powerstage i Säffle. Foto: Patrik Nilsson

Säfflebandet Svartgam firar femårsjubileum i sommar. Onsdag 27 juli bjuder bandet och Krokstad Herrgård därför in till jubileumsfestival fylld av livemusik med drag från den amerikanska södern.

2017 bildades Svartgam som ett projektband med syftet att börja skriva och spela in egen musik. Sedan dess har bandet hittat sin musikaliska stil och det har blivit en typ av Americana-rock med influenser från country, blues och klassisk rock som står på repertoaren.

Under våren och sommaren har bandets två senaste singlar Waiting to be released och Anna-Lee spelats flitigt på P4 Värmland.

– Det känns minst lika kul som när vi började. Vi har fått bra respons på våra låtar och det är extra kul när vi får möjlighet att spela vår musik live inför publik, säger Patrik Otter, pianist och sångare i bandet.

Gästartister

Till jubileumsfesten har bandet bjudit in ett gäng sångerskor som gästartister. Först ut är Isa Jäger som kommer framföra countrydoftande låtar av bland andra Chris Stapleton och Linda Ronstadt, uppbackad av delar av Svartgam.

Karin Persson från Säffle och Lena Andersson från Mellerud har tidigare sjungit med Svartgam på Krokstad och på onsdag blir det comeback för bägge två när de kliver upp på scenen och kör covers tillsammans med hela Svartgam.

Johan Fredriksson, känd för Säfflepubliken sedan många år, kommer framföra ett eget avskalat program i sommarkvällen och dessutom dyker han upp när Svartgam avslutar kvällen med sin egen musik.

– Vi hoppas såklart på fint väder och att Säffleborna och andra i vårt område fortfarande är sugna på musik och festival. Vi och alla gästartister är riktigt spelsugna och laddade för det här, säger Patrik Otter.

Bandet spelade på Powerstage i Säffle.

Tidigare den här sommaren spelade Svartgam på Powerstage.

Artikeltaggar

Krokstad herrgårdMusikSäffleSvartgam

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.