Hoppa till huvudinnehållet

Bröderna Sjöö nådde dubbelfinalen av Långserud Open

Publicerad:
Långserud Open avgjordes i Sommarro. David Axelsson satsar medan broder Erik väntar på nästa slag.
Långserud Open avgjordes i Sommarro. David Axelsson satsar medan broder Erik väntar på nästa slag. Foto: Kjell Olsson

Efter närmare nio timmars spel på tre banor var årets upplaga av Långserud Open i tennis avgjord. Ett gott samarbete med Sommarro TK har gjort att man spelar på deras tre fina banor. Dagen till ära hade klubben dessutom tvättat banorna som verkligen var i toppskick.

Ett drygt tjugotal spelare varav hälften från Säffleområdet hade mött upp i den mer än trettiogradiga värmen. Det är sjunde gången man spelar denna turnering där många av spelarna känner varandra efter att man mötts i olika bollsporter genom åren.

– Det är något av hemvändarträff kombinerat med sport, säger Karl Olsson, Långserud, och Martin Jonasson, Bäckefors. Dessa två är initiativtagare och vandringspriset är en pokal från en bordtennisturnering i Kongsvinger.

Matcherna spelades i ett set men det blev ofta långdragna matcher ändå. Först spelades dubbel. Från Säffle deltog bland annat bröderna Erik och David Axelsson som nådde semifinal. Bröderna Martin och Erik Sjöö gick ända fram till final där man dock föll mot Martin Jonasson och Johan Mattsson , båda från Bäckefors , med 3-6 i en jämn match. Bröderna Sjöö var fjolårsmästare.

 • Rickard Sjöö t. v och Nicklas Vogt var ett av Säffleparen
  Rickard Sjöö t. v och Nicklas Vogt var ett av Säffleparen Foto: Kjell Olsson
 • Martin Johansson, Säffle, t.v och Daniel Gustafsson, Åmål, går på offensiven
  Martin Johansson, Säffle, t.v och Daniel Gustafsson, Åmål, går på offensiven Foto: Kjell Olsson
 • Finalisterna i herrdubbel. T.v Martin Jonasson, Bäckefors, och Johan Mattsson, Bengtsfors, samt bröderna Martin och Erik Sjöö. De förstnämnda segrade
  Finalisterna i herrdubbel. T.v Martin Jonasson, Bäckefors, och Johan Mattsson, Bengtsfors, samt bröderna Martin och Erik Sjöö. De förstnämnda segrade Foto: Kjell Olsson
 • T.v bröderna Staffan och Magnus Jansson var nya i tävlingen och imponerade mot Martin Johansson, Säffle, och Daniel Gustafsson, Åmål
  T.v bröderna Staffan och Magnus Jansson var nya i tävlingen och imponerade mot Martin Johansson, Säffle, och Daniel Gustafsson, Åmål Foto: Kjell Olsson

Debut för bröderna Jansson

En pigg debut gjorde bröderna Magnus och Staffan Jansson som vann mot Daniel Gustafsson/Martin Johansson, Åmål respektive Säffle med 6-4 men föll mot bröderna Sjöö med 2-6. Det betydde en placeringsmatch mot Karl Olsson/Christoffer Bryntesson, Långserud respektive Bengtsfors. De sistnämnda vann och därmed blev det en sjätteplats för Janssons och femte för Olsson/Bryntesson. Nicklas Vogt , Rickard Sjöö, Mattias Svärd och Rasmus Lindgren var andra Säfflespelare i dubbel.

I singelspelet var Martin Jonasson och Daniel Gustafson toppseedade. I första omgången vann Karl Olsson, Långserud samt David Axelsson och Martin Sjöö , Säffle.

Karl Olsson pressade Martin i kvartsfinalen och hade 3-1 innan Martin kunde vända och vinna med 6-4 . David Axelsson gick en riktig holmgång i kvartsfinalen mot Christoffer Bryntesson, Bengtsfors, Matchen slutade 7-5 till sistnämnde. Martin Sjöö vann sin kvartsfinal mot Timmie Przybyla, Bäckefors med 6-0. I semifinalen föll Martin Sjöö mot slutsegrande Martin Jonasson. I den andra semin vann Christoffer Bryntesson mot Johan Mattsson.

 • Prispallen i damklassen fr.v Sofia Strömberg (3:a) Elin Bertilsson (1:a) samt Johanna Gustafsson (2:a)
  Prispallen i damklassen fr.v Sofia Strömberg (3:a) Elin Bertilsson (1:a) samt Johanna Gustafsson (2:a) Foto: Kjell Olsson
 • Segrarna i dubbelklassen t.v Martin Jonasson och Johan Mattsson samt tvåorna Erik och Martin Sjöö
  Segrarna i dubbelklassen t.v Martin Jonasson och Johan Mattsson samt tvåorna Erik och Martin Sjöö Foto: Kjell Olsson

”Varierade spel och perfekta lobbar”

I finalen blev det en ren Dalslandsfinal mellan Martin Jonasson, Bäckefors, och Johan Mattsson, Bengtsfors, där den förstnämnda kunde vinna. Martins varierade spel och perfekta lobbar var segervapen. I damklassen var det långa och välspelade matcher och slutsegraren blev Elin Bertilsson före Johanna Gustafsson och Sofia Strömberg. Magnus Johansson skötte hela tiden den viktiga funktionen med kiosk för mat och dryck alldeles utmärkt.

Artikeltaggar

Långserud OpenSommarroTennis

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.