Hoppa till huvudinnehållet

Travtips Åmål: Explode från start till mål?

Publicerad:
Den 31 juli är det dags för trav Åmålstravet.
Den 31 juli är det dags för trav Åmålstravet. Foto: Erica Augustsson

På söndagen är det åter dags för Åmålstravet att arrangera tävlingar. Åtta lopp står på programmet och jag har lagt fokuset på de lopp som är inkluderade i V5 och V4-spelet.

V5-spelet är först ut bland de sammansatta spelformerna och i den inledande avdelningen ska det bli intressant att se vad Chang (6) ,från Maria Törnqvists formstall, kan göra i sin montedebut. Chang (6) kommer från en fin insats som trea bakom V75 aktuella duon I Can Steel och Kash Keeper vilket vittnar om att formen är på uppåtgående. Lägg därtill att hästen rids av mycket duktiga Jonathan Carre och förutsättningarna finns där för att segerstrida. Han är som sagt osynad i disciplinen vilket gör att jag vill gardera med en kvartett och då främst med montespecialisterna Double Genius (3) och Strong Lover (5). Ett annat tidigt streck är den årsdebuterande hemmahästen Sweet Boy (4) som under förra året vann lopp under sadel. Loppets varning går till Cash Bore (10) som i sulky har visat fin fart för klassen och som likt Chang (6) debuterar i disciplinen. Livi Poldark (1) i den andra avdelningen gjorde det godkänt på V75 i sin senaste start och har i starterna dessförinnan visat fin form. Spår ett är bra, men hästen är inte jättesnabb från start och skulle kunna bli överflyglad vilket skulle minska segerchansen. Carl Johan Jepson är en vass startkusk och har ett fint vapen i formstarka Tupac Face (7) som dessutom kan öppna vettigt från start. Exlclusive J.M (2) hade jag spelat senast på Axevalla och gjorde då ett kanonlopp, men fick ge sig mot Steady Victory som hade liftat med i rygg på Exclusive J.M (2). I starten dessförinnan fick han också ett tufft lopp och även då fick han ge sig mot en smygkörd konkurrent. Han står bättre till den här gången och måste räknas tidigt. Jag streckar även hemmahästen Zelma Laday (11) som vid minsta klaff kan spurta ned samtliga.

Överlägsen felfri?

I och med den tredje V5-avdelningen inleds även V4-spelet. Här går tipsettan till Jerk Spik (7) som besitter överlägsen fart för klassen,men som ofta strular till det med galopp. Loppet håller låg klass vilket gör att han ändå kan vinna med en kortare galopp,men på det stora systemet känns det ändå givet att gardera. Pave Tore (1) och Fina Stjernelita (2) står båda bra till och känns tidiga där bakom likaså Sogns Basse (9) som var fin vid segern senast. Loppet är dock vidöppet bakom Jerk Spik (7) och det behöver inte vara fel att strecka på ytterligare. I den fjärde avdelningen väljer jag att singelstrecka Explode (6) som i kraft av springspåret ska ses med en god chans att leda hela vägen och därmed återupprepa bedriften från den senaste starten. I ett annars öppet lopp väljer att gå fullt ut på scenariot, men skulle han missa ledningen visade han i tävlingsdebuten att han även tål ett tuffare upplägg. Starten kan avgöra mycket i den avslutande avdelningen där startkatapulterna Endwithastar (2) och M.T Rapunzel (5) båda lär vara ute efter att leda hela vägen. I övrigt gör Erik Berglöfs nyförvärv Billy Idol Jet (7) en intressant start och vad kan fina Juni Rapid (1) uträtta i sin årsdebut. Skulle loppet bli överpaceat vill jag höja ett varningens finger för Fighting Joe (9) som har fina startryggar, håller fin form och som kan avsluta loppen fort. V4-spelet avslutas därefter med ett vidöppet treåringslopp där rådet blir att strecka så långt plånboken tillåter, men glöm inte Re Public (7) som höll bra efter en tuff löpning utvändigt om Oskar J Anderssons löfte My Dreams.

Systemförslag V5 (lopp 3-7)

Stora systemet 400 rader

3,4,5,6,10 (2,1)

1,2,7,11 (14,4)

1,2,7,9 (11,15)

6 Explode (3,4)

1,2,5,7,9 (8,3)

Lilla systemet 40 rader

3,4,5,6,10 (2,1)

1,2,7,11 (14,4)

7 Jerk Spik (1,9)

6 Explode (3,4)

2,5 (7,1)

V4 (lopp 5-8)

Stora systemet 132 rader

1,2,7,9 (11,14)

6 Explode (3,4)

2,5,7 (1,9)

Alla elva hästarna

Lilla systemet 22 rader

7 Jerk Spik (1,9)

6 Explode (3,4)

2,5 (7,1)

Alla elva hästarna

Artikeltaggar

ÅmålÅmålstravetSportTrav

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.