Hoppa till huvudinnehållet

Uppsving för pistolskyttet efter pandemin

Publicerad:
Säffle PK anordnar Trätäljaträffen
Säffle PK anordnar Trätäljaträffen Foto: Emma Alegod Bruce

I helgen anordnade Säffle Pistolskytteklubb två tävlingar, en i militär snabbmatch och en i precisionsskytte, tillsammans benämndes de som Trätäljaträffen. Det blev en mycket lyckad helg på skjutbanan.

Allt som allt är klubben mycket nöjda med helgen. Med nästan hundra starter i helgen blev det verkligen lyckat. Det är väldigt positivt då det under pandemin i stort sett stannade av helt med tävlingsverksamheten.

Efter pandemin har klubben även växt med flera nybörjare som under helgen både tävlat och fungerat som funktionärer.

Nöjda arrangörer

– Det har varit en jättebra dag. Allt har flutit på väldigt fint och det har i stort sett inte varit något strul alls. Sen har helgens väder varit ett perfekt skytteväder. Inte för soligt men heller inget regn som stör, säger Anders Alegod

Tävlingsledaren Anders Alegod poängterar att teknikens smidighet har varit en avgörande faktor till den lyckade helgen. Stefan Wittermyr, en av de aktiva i klubben, har byggt ett helt och hållet eget program. Genom detta sker allt från inbjudningar och anmälan till poängräkning och resultatlistor.

Militär snabbmarsch

Lördagen bestod av en tävling i militär snabbmatch, Trätäljasnabben. Med 42 starter i 11 tävlingsklasser blev det en lyckad dag ute på skjutbanan. Av de tävlande från Säffle var det Mårten Stolt som gjorde bäst ifrån sig, det blev en andra plats i klass C2 tack vare 526 poäng. I grupp C1 tog Peter Florell hem tredje platsen med 480 poäng.

 • Säffle PK anordnar Trätäljaträffen.
  Säffle PK anordnar Trätäljaträffen. Foto: Emma Alegod Bruce
 • Säffle PK anordnar Trätäljaträffen.
  Säffle PK anordnar Trätäljaträffen. Foto: Emma Alegod Bruce
 • Säffle PK anordnar Trätäljaträffen.
  Säffle PK anordnar Trätäljaträffen. Foto: Emma Alegod Bruce
 • Säffle PK anordnar Trätäljaträffen.
  Säffle PK anordnar Trätäljaträffen. Foto: Emma Alegod Bruce
 • Alf Sundfeldt.
  Alf Sundfeldt. Foto: Emma Alegod Bruce
 • Mårten Stolt.
  Mårten Stolt. Foto: Emma Alegod Bruce
 • Säffle PK anordnar Trätäljaträffen.
  Säffle PK anordnar Trätäljaträffen. Foto: Emma Alegod Bruce
 • Mårten Stolt och Anders Alegod.
  Mårten Stolt och Anders Alegod. Foto: Emma Alegod Bruce

Tävlingshelgen fortsatte under söndagen. Nu var det i stället precisionsskytte som stod på schemat för de tävlande. Dagen bestod av 55 starter i tävlingsklasser. Söndagen resulterade i betydligt fler medaljer till Säffle PK:s skyttar.

A2 vanns av Martin Dagoberth 263 poäng, följd av Sara Vilagos 235 poäng och trea kom Joakim Fredriksson 227 poäng. I B2 tar Joakim Fredriksson återigen tredje platsen med 215 poäng. Nybörjarklassen C1s andra plats gick till Jonathan Guttke 265 poäng och tredjeplatsen till Markus Hedlund 249 poäng.

I C2 knep Martin Dagoberth återigen första platsen med 275 poäng, Elin Dagoberth blev tvåa med 269 poäng. Christian Gustavsson sköt 282 poäng vilket resulterade i tredjeplatsen i C3. Slutligen var det Alf Sundfeldt som tog dagens sista medalj, ett silver i veteran tack vare 272 poäng.

Trätäljapriset, ett eget pris från klubben, går till den som sammanlagt skjutit högst poäng under hela söndagen. Tidigare år har det varit en stående vinst för säffleskytten Per-Anders Lander, men i år var det Robin Vennerström från Eds PSK som tog hem priset.

Indelning av skyttar

Som tävlande går det att tävla i någon av följande vapengrupper utifrån vilket vapen som används. De benämns som C, B och A. I varje vappengrupp sker även en indelning utifrån nivå, där klass 1 är nybörjare, 2 är bredd och 3 är för riksmästare. De som är yngre än 20 kan tävla i juniorklassen och de äldre än 60 kan tävla i veteranklassen. Helgens tävling hade starter i de flesta av klasserna.

Artikeltaggar

SäffleSkytte

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.