ST erbjuder gratis nyheter till unga läsare

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Säffle-Tidningen erbjuder gratis nyheter till alla Säfflebor i åldern 16-15 år, säger chefredaktör Claes Österman.
Det är viktigt att ta del av nyheter från Säffle för unga i vår kommun. Därför erbjuder nu Säffle-Tidningen alla mellan 16 och 25 gratis läsning på sajten och i appen.

Du som är mellan 25 och 30 får ett kraftigt rabatterat pris.

För många av oss är Säffle-Tidningen en viktig del på frukostbordet. Där kan du ta del av den lokala debatten på insändarsidorna, de senaste kommunala besluten och hur det har gått för Gillbergas A-lag, när de stormar igenom division 6 i fotboll.

Men vi finns också på webben och i appen.

Nu erbjuder Säffle-Tidningen unga läsare mellan 16 och 25 år att läsa våra artiklar gratis på sajten och i appen. Där kan du bland annat läsa granskningar, om brott och olyckor, om sport, om människoöden, om hur olika politiska beslut påverkar dig och om nya restauranger, butiker och en mängd olika företag.

Vi tycker att det är viktigt att även unga läser nyheter. Det är en del i att bli en engagerad medborgare i ett demokratiskt samhälle.

Vi på ST är också genuint nyfikna på vad du som ung vill läsa om. Våra läsare är traditionellt sett äldre och vi vill bli bättre på att nå unga. Det är ni unga som kommer att vara våra prenumeranter i framtiden och vi hoppas kunna knyta ett band till er redan nu.

Är du mellan 16 och 25 kan du, som sagt, testa att läsa vår journalistik gratis, och är du mellan 25 och 30 betalar du endast 49 kronor per månad. Erbjudandet når du här: https://kundservice.saffletidningen.se/bli-kund/under-30/

Avslutningsvis några ord om pressfriheten. Den inskränks i flera länder, och jag tycker att vi ska vara stolta över att leva i ett land där en lokaltidning kan granska makthavare och ställa tuffa frågor utan risk för repressalier eller tillrättavisningar. Det är också allt färre svenska kommuner som har en egen lokaltidning. Det har vi i Säffle.

Claes Österman

Chefredaktör

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.