Hoppa till huvudinnehållet

Bra prestation: ”Men jag kan känna en viss besvikelse över resultatet”

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Säffle SK:s damer stod för en bra prestation mot topplaget Rössö i söndags. Matchen slutade 2-3. Ida Kjellman stod för Säffles båda mål.
Säffle SK:s damer stod för en bra prestation mot topplaget Rössö i söndags. Matchen slutade 2-3. Ida Kjellman stod för Säffles båda mål. Foto: Carolina Schützer

Tuffast möjliga motstånd väntade Säffle i söndagens match på Sporthälla. Motståndarna var serieledarna Rössö. Säffle stod för en riktigt bra prestation och var väldigt nära att få med sig en poäng. Matchen slutade 2-3.

– Vi gjorde en bra prestation mot topplaget. Det var en jätteskillnad mot matchen mot Ljungskile där vi inte kom upp alls i nivå. Här är vi är nära att ta med oss en poäng, vi hade ett friläge i matchens sista minut men avslutar tyvärr strax över, säger tränare Magnus Wallin.

Rössö satte ledningsmålet efter 17 minuters spel. Detta resultat höll sig till pausvilan.

Två mål de sista sju

I andra halvlek kom både 0-2 och 0-3 från gästerna. Det sistnämnda i matchminut 83. Men med bara sju minuter kvar av matchen orkade Säffle reducera in två mål - båda av Ida Kjellman. Det första gjordes på en frispark i matchminut 85 och det andra på en straff i andra övertidsminuten.

– Sett till prestationen är jag väldigt nöjd, men jag kan känna en viss besvikelse över resultatet. Men ser man på det realistisk, så är det ett topplag vi möter, och sett över 90 minuter så är det inte helt ologiskt att de vinner. En poäng här hade varit fantastiskt.

Det fanns flera glädjeämnen i matchen enligt tränare Magnus Wallin:

– Vi arbetar som ett kollektiv i försvaret och anfallet, vilket är väldigt glädjande att se. Glädjande är också att Ida Kjellman gör två mål, ett på frispark och en straff - det är hon värd så som hon jobbar och sliter. Vi fick också chansen att prova lite andra positioner, av olika anledningar, och fick där några positiva svar också. Så det ska vi jobba vidare på.

 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Sofie Hagman Litzén
  Sofie Hagman Litzén Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Ida Kjellman
  Ida Kjellman Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Ida Kjellman
  Ida Kjellman Foto: Carolina Schützer
 • Ida Kjellman
  Ida Kjellman Foto: Carolina Schützer

Två matcher i veckan

Damerna spelar nästa seriematch på lördag, borta mot Lödöse Nygård IK.

– Vi hade en jämn match sist mot dem - vi förlorade med 1-0. Så sett till den matchen så ska vi absolut kunna mäta oss mot dem. De har spelat upp sig en aning sedan dess, så det blir som alla andra matcher - tufft. Men det är en målsättning att åka dit och ta tre poäng. Det är dock lite oroväckande med skador och sjukdomar som vi brottas med - det är arbetsamt.

De spelar dock en match redan på onsdag, i Svenska cupen mot Mallbackens IF. Matchens spelas på Sporthälla.

– Mallbacken blir en jättetuff uppgift för oss - det är en kännbar differens mellan ettan och elitettan. De har presterat väl och det är ett bra lag vi möter. Men det ska bli kul att spela en sådan match och det är nyttigt. Så vi hoppas på en bra prestation från vår sida. Vi hälsar dem välkomna och så får se vad vi kan bjuda upp till.

Matchfakta

Säffle SK - IK Rössö Uddevalla

17' 0-1 Stella Ullberg

58' 0-2 Anna Holmqvist, frisparksmål

83' 0-3 Nadira Muminovic

85' 1-3 Ida Kjellman, frisparksmål

90+2' 2-3 Ida Kjellman, straffmål

Artikeltaggar

Division 1 norra Götaland, damerFotbollIda KjellmanIK Rössö UddevallaMagnus WallinSporthälla IPSäffle SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.