Hoppa till huvudinnehållet

Når inte hela vägen: ”Vi gör en bra match”

Publicerad:
Det blev en förlust för Svanskog i höstpremiären. Jacob Wolfbrandt stod för ett av målen. (arkivbild)
Det blev en förlust för Svanskog i höstpremiären. Jacob Wolfbrandt stod för ett av målen. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Svanskog spelade sin första match i omstarten i söndags - hemmamatch mot Töcksfors IF 2. Hemmalaget fick en mardrömsstart på första och en drömstart på andra - tyvärr räckte det inte för att rädda upp matchen. Slutresultatet skrevs till 4-6 för gästerna.

– Vi gör en bra match. Det blev en målrik historia. Tyvärr ger vi bort för många enkla mål i första - det är där det avgörs, säger tränare Johan Leandersson.

Första målet kom efter 13 minuter, och med matchklockan på 39 minuter kom mål nummer fyra för gästande Töcksfors. En riktig mardrömsstart för Svanskog. Man orkar dock peta in ett reduceringsmål innan pausvilan, genom Jacob Wolfbrandt som sätter 1-4. Fyra minuter senare petar gästerna in 1-5.

– Vi ger bort för enkla mål, men kom till bra chanser, så den biten fungerar bra. Vi ändrar om lite inför andra och går in med en trebackslinje. Vi skapar chanser men vi behöver mer tryck framåt. Det funkar bra och vi får ju en drömstart i andra. Då levde matchen i hög grad.

Abdullah Kamal Rashid Rashid sätter både 2-5 och 3-5 i minut 48 och 52 - Svanskog kommer närmare och matchen lever igen. Men därefter stannar det av lite och det böljar fram och tillbaka i matchen.

– Det är ju hur varmt som helst men grabbarna slet som djur där ute. Vi försökte ändra lite till, men det ville sig inte och vi gjorde ett mål vardera till. Det var bara jämt i slutet - fram och tillbaka.

Töcksfors sätter 3-6 i matchminut 67 och hemmalagets tidigare tvåmålsskytt sätter matchens sista mål med 12 minuter kvar av matchen; 4-6.

Hur kändes matcher för er del?

– Det blev ju ganska turbulent. Vi hade 11 spelare, med mig på bänken till start. Det kommer en halvskadad spelare halvvägs in i första och hjälper till, och vi värvade en på plats som vi registrerade fem minuter innan match. Det är ju fantastiskt att folk ställer upp, men det är ju inte de bästa förutsättningarna. Det blev lite oorganiserat, men de som var med gjorde en bra insats och krigade i värmen.

Nästa match spelar Svanskog på lördag. Då tar de emot Edsvalla IF hemma på Svanevallen.

– Vi måste ju försöka vinna såklart. Vi hade väldigt mycket sjukdom inför den här matchen så jag hoppas några tillbaka inför nästa.

Matchfakta

Svanskogs IF - Töcksfors IF 2

13' 0-1 Theo Sandelin

22' 0-2 Theo Sandelin

28' 0-3 Theo Sandelin

39' 0-4 Morteza Yawadi

40' 1-4 Jacob Wolfbrandt

44' 1-5 Rodan Ali

48' 2-5 Abdullah Kamal Rashid Rashid

52' 3-5 Abdullah Kamal Rashid Rashid

67' 3-6 Anton Gustafsson

88' 4-6 Abdullah Kamal Rashid Rashid

Artikeltaggar

Division 6 sydvästraFotbollJohan LeanderssonSvanevallenSvanskogs IFTöcksfors IF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.