Hoppa till huvudinnehållet

Förlust mot Mallbacken i Svenska cupen: ”En väldigt, väldigt bra prestation”

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Den blev en 4-0-förlust för Säffle SK:s damer i matchen mot Mallbacken i Svenska cupen i onsdags.
Den blev en 4-0-förlust för Säffle SK:s damer i matchen mot Mallbacken i Svenska cupen i onsdags. Foto: Carolina Schützer

Säffle SK:s damer ställdes inför tuff motstånd på Sporthälla under onsdagskvällen. Det var Mallbackens IF, från elitettan, som var på besök i en match i Svenska cupen. Det blev en svår match för Säffle, som förlorade med 4-0.

Malbacken gick hårt i matchen och Säffle hade lite svårt att hänga med i det höga tempot och det blev lite stressat. Fem minuter in i matchen satt det första målet från Mallbacken, genom Susanne Skålberg.

– Det tycker jag var en väldigt, väldigt bra prestation - defensivt speciellt. De vinner helt rättvist, men de första två målen får de enkelt. Det ena är efter en hörna och ett olyckligt självmål. Men innan 2-0 har vi ett rungande ribbskott - så vi har också chanser. Men de är ju spelförande. Vi ligger dock bra i positioner och har ett bra försvarsspel - vi har hittat rätt där nu, säger tränare Magnus Wallin.

”Positiva besked”

Med knappa kvarten spelad satte gästande Mallbacken sitt andra mål. Detta gjordes av Emma Catherine Loving. Trots två baklängesmål kom Säffle in lite mer i matchen och man krigade på bra. Första halvlek höll sig till dessa två mål, trots några farliga chanser från gästerna.

Efter drygt tio minuters spel i andra utökade matchens förstamålskytt Mallbackens ledning till 3-0. Matchs sista mål kom i matchminut 68, då Anna Kaverzina satte 4-0 till gästerna.

– Offensivt får vi gå mycket på snabba omställningar - vi hotar mer i andra vid några tillfällen. Det finns mycket bra att ta med sig ur matchen och vi fick svar på lite frågor i defensiven. Dessutom har vi flyttat om lite och har fått positiva besked där.

 • Johanna Karlsson och Sofie Hagman Litzén
  Johanna Karlsson och Sofie Hagman Litzén Foto: Carolina Schützer
 • Ida Kjellman
  Ida Kjellman Foto: Carolina Schützer
 • Adina Jansson
  Adina Jansson Foto: Carolina Schützer
 • Lisa Jansson
  Lisa Jansson Foto: Carolina Schützer
 • Adina Jansson
  Adina Jansson Foto: Carolina Schützer
 • Ida Kjellman och Johanna Karlsson
  Ida Kjellman och Johanna Karlsson Foto: Carolina Schützer
 • SSK dam - Mallbacken, Svenska cupen
  SSK dam - Mallbacken, Svenska cupen Foto: Carolina Schützer
 • SSK dam - Mallbacken, Svenska cupen
  SSK dam - Mallbacken, Svenska cupen Foto: Carolina Schützer
 • SSK dam - Mallbacken, Svenska cupen
  SSK dam - Mallbacken, Svenska cupen Foto: Carolina Schützer
 • Adina Jansson
  Adina Jansson Foto: Carolina Schützer
 • Johanna Karlsson och Sofie Hagman Litzén
  Johanna Karlsson och Sofie Hagman Litzén Foto: Carolina Schützer
 • SSK dam - Mallbacken, Svenska cupen
  SSK dam - Mallbacken, Svenska cupen Foto: Carolina Schützer
 • SSK dam - Mallbacken, Svenska cupen
  SSK dam - Mallbacken, Svenska cupen Foto: Carolina Schützer
 • Ida Kjellman
  Ida Kjellman Foto: Carolina Schützer
 • Johanna Karlsson
  Johanna Karlsson Foto: Carolina Schützer

Några av ändringarna som föll ut väl?

– Lisa Jansson satte vi som spets - ensam forward. Och bakom henne hade vi Ida Kjellman som droppade - det fungerade väldigt väl och de hade ett väldigt bra samarbete. De har en bra spetskvalitet tillsammans. Plus att vi kan få till mer varierat anfallsspel i och med ändringen.

– Jag är jättenöjd som helhet trots förlust. Det är ändå ett elitettan-lag vi möter och de är stabila där - så det är helt rättvist att de van. Men det känns skönt att vi kan spela och vara trygga i det defensiva i princip hela matchen.

Lödöse nästa

Damerna spelar nästa seriematch på lördag, borta mot Lödöse.

– Det kommer bli en tuff uppgift, men det var skönt med en bra genomkörare mot Mallbacken för oss. Så nu får vi ju bara jobba vidare. Vi har lite tankar om hur vi ska spela där - vi ha en ganska tydlig bild. Men vi har lite småskador och sjukdomar så startelvan är inte spikad än. Det känns bra inför matchen och det känns bra med lite svar - det känns som vi har en positiv trend med oss.

Matchfakta

Säffle SK - Mallbackens IF

5’ 0-1 Susanne Skålberg

14’ 0-2 Emma Catherine Loving

56’ 0-3 Susanne Skålberg

68’ 0-4 Anna Kaverzina

Artikeltaggar

Division 1 norra Götaland, damerFotbollIda KjellmanLisa JanssonMagnus WallinMallbackens IFSporthälla IPSäffle SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.