Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad familjedag för Erikshjälpen

Publicerad:
Erikshjälpens familjedagar fick många besökare.
Erikshjälpens familjedagar fick många besökare. Foto: Carolina Schützer

I helgen så höll Erikshjälpen sin familjedag, ett koncept som körts tidigare år men nu är tillbaka för att stanna. Med flera aktiviteter blev det en uppskattad dag av alla besökare.

– Det har varit en jättebra dag! Vi har haft sådana här dagar innan pandemin, men nu är första efter det och det har varit fler folk här nu - jätteroligt. Dessutom fick vi riktigt fint väder tillslut, säger Ronny Dahlin, Butikschef på Erikshjälpen i Säffle.

Stort utbud

För de besökande fanns ett stort utbud av aktiviteter. Räddningstjänsten var på plats med sina utryckningsfordon. Det erbjöds ponnyridning, antingen på häst eller på kärra, och även käpphästhoppning. För de med mycket spring i benen så fanns det både hoppborg och fotboll. Samtidigt fanns möjlighet att få ansiktsmålning eller pyssla i pysselhörna.

På plats var även musikduon Gene och Toni som spelade barnlåtar och maskoten Grönis, en av de tre paprikorna från papricaklubben.

 • De som ville fick testa att "köra" brandbilen.
  De som ville fick testa att "köra" brandbilen. Foto: Carolina Schützer
 • Att få sitta i brandbilen lockade flera av barnen.
  Att få sitta i brandbilen lockade flera av barnen. Foto: Carolina Schützer
 • Ponnyridning var en av många aktiviteter som fanns att prova på.
  Ponnyridning var en av många aktiviteter som fanns att prova på. Foto: Carolina Schützer
 • Den gröna paprikan, Grönis, från papricaklubben var på plats.
  Den gröna paprikan, Grönis, från papricaklubben var på plats. Foto: Carolina Schützer
 • Räddningstjänsten var på plats med sina brandbilar.
  Räddningstjänsten var på plats med sina brandbilar. Foto: Carolina Schützer

För barnen

Fokus på familjedagarna har varit på barnen. Ronny tycker att det är viktigt att det blir för barnen.

– Det känns bra att kunna göra någonting för våra kunder. Det är en dag för barnen och deras föräldrar - det verkar vara uppskattat. Det känns kul att ge barnen lite aktiviteter - vi jobbar ju för dem.

Planer för framtiden

Det kan konstateras att det var en lyckad familjedag på Erikshjälpen. Planen är att det kommer som innan pandemin vara ett kontinuerligt evenemang.

– Vi kommer fortsätta med de här familjedagarna varje år, men vi kommer också försöka hitta på mer saker under året - så där får ni vänta och se, skrattar Ronny.

Artikeltaggar

ErikshjälpenFamiljSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.