Hoppa till huvudinnehållet

Ytterligare en seger: ”En fantastisk insats av varenda en”

Publicerad:
Säffle SK:s herrar fick med sig en riktigt skön seger hemma mot Vänersborg i lördags. Elliot Nilsson-King gjorde en riktigt bra match.
Säffle SK:s herrar fick med sig en riktigt skön seger hemma mot Vänersborg i lördags. Elliot Nilsson-King gjorde en riktigt bra match. Foto: Carolina Schützer

Säffle SK:s herrar ställdes återigen för tufft motstånd i division 2 - ett tekniskt och spelskickligt Vänersborg gästade Sporthälla. När domaren blåste av matchen, med åtta minuters övertid, stod det dock 3-0 på resultattavlan, och SSK hade tagit ytterligare en viktig trepoängare.

– Det var jätteskönt att vinna, verkligen. Vi gör en bra match mot en bra motståndare. Vänersborg är bollskickliga och individuellt skickliga. Men jag tycker att vi gör matchen till våran och spelar på våra styrkor. Det är en fantastisk insats av varenda en.

Det var gästerna som inledde matchen med att trycka tillbaka hemmalaget ordentligt med en hel del farliga chanser. Det var flera spelare tillsammans med målvakten Benjamin Rehnlund som räddade laget från ett tidigt baklängesmål.

I den femte minuten chockade hemmalaget istället med att lika elegant som överraskande sätta 1-0 genom André Niklasson. Vänersborg fortsätter trycka på, men Säffle har ändå kontroll på matchen.

Efter fyrtio minuter ökar SSK på ledningen genom en frispelad Adrian Johansson, som inte gör något misstag och sätter dit 2-0.

 • Adrian Johansson
  Adrian Johansson Foto: Carolina Schützer
 • Elliot Nilsson-King och Marcus Börjesson
  Elliot Nilsson-King och Marcus Börjesson Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Elliot Nilsson-King och Marcus Börjesson
  Elliot Nilsson-King och Marcus Börjesson Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Jakob Hedborg
  Jakob Hedborg Foto: Carolina Schützer
 • Benjamin Rehnlund
  Benjamin Rehnlund Foto: Carolina Schützer
 • Oliver Kåhed
  Oliver Kåhed Foto: Carolina Schützer

”Vasst omställningsspel”

I den andra halvleken försöker gästerna gå på reducering från start. De äger en hel del boll inledningsvis och man trycker på med mycket folk, vilket i sin tur öppnar för kontringar och det är nära hemmamål ett par gånger om.

Med tio minuter kvar av matchen är det Jakob Hedborg som klipper in 3-0 på volley. Vänersborg öser bollar över Rehnlund i mål för att snygga till siffrorna, men han plockar ner allt som kommer. 3-0 håller sig och SSK tar hem en ny viktig seger.

– Det var en tuff match, men nu har vi vunnit båda mot Vänersborg - de är duktiga, men vi gör det bra och ligger rätt i våra positioner. Vi skapar chanser, framförallt på ett vasst omställningsspel. När vi gör 1-0 och 2-0 kan vi spela lite på det - vi är trygga i spelet med boll också.

Plus för några?

– Ja, Elliot Nilsson-King och Benjamin Rehnlund, men även André Nicklasson - de gjorde det väldigt bra. Sedan gör vi det jättebra kollektivt - alla gör en bra match.

Skönt att vara tillbaka på rätt väg igen?

– Vi har haft två tuffa matcher här vi mot Grebbestad och Vänersborg - den serien är så tuff. Så ja, det känns självklart jätteskönt att vinna de här matcherna, men vi behöver vara jätteödmjuka framöver också. Vi har 8 matcher och 24 poäng kvar - vi får ta fajt för fajt, för det är jättemycket kvar.

Säffle SK har nu ett litet uppehåll i matchschemat och får en hel veckas träning och återhämtning innan nästa match mot Karlslund.

– Det blir tight mellan Karlslundmatchen och matchen mot Nordvärmland sedan, så det blir att återhämta sig lite nu. Men Karlslund är en ny tuff batalj - ett bollskickligt lag.

Herrarna spelar som sagt sin nästa match på lördag, borta mot Karlslunds IF FK.

– Det blev 0-0 hemma sist vi mötte dem, och det är ett konstgräslag. Så det kommer att gå snabbt och vi behöver vara påkopplade från start. De är bollskickligt bra, offensivt duktiga - de har gjort en del mål. Det gäller att vi är med bra och sätter försvarsspelet.

Matchfakta

Säffle SK - Vänersborgs FK

5’ 1-0 André Niklasson

40' 2-0 Adrian Johansson

80' 3-0 Jakob Hedborg

Artikeltaggar

Division 2 norra GötalandEdin MesicFotbollSäffle SKSporthälla IPVänersborgs FK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.