Hoppa till huvudinnehållet

En pinne: ”Känns surt att vi inte orkar knyta ihop det”

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Det blev en poäng till Säffle SK:s damer i helgens match. Åsa Olsson (mitten) stod för Säffles båda mål. (arkivbild)
Det blev en poäng till Säffle SK:s damer i helgens match. Åsa Olsson (mitten) stod för Säffles båda mål. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Det slutade oavgjort för Säffle SK:s damer i söndagens hemmamatch mot tabellsjuan IK Frisco. Matchen slutade 2-2 efter två sena mål av gästande Frisco.

– Ja vad ska jag säga - det var ingen välspelad match. Det var ganska hattigt spel. Vi möter ett jag som jobbar mycket med att sätta långa bollar över sitt mittfält. Det blir ett bollbytesspel som ligger ganska långt ifrån hur vi spelar. Det blir mycket kamp och bollbyte, bollar som går mycket över mittfält, och det blir mycket springa utan boll. Sedan kan man inte ta ifrån Frisco att de gör det bra, säger tränare Magnus Wallin.

Första halvleken går till historien utan några mål - chanser finns åt båda hållen, men inte mer än så. Efter 45 minuters spel står det alltså fortsatt 0-0 på Sporthälla.

– Vi ligger i ett lägre försvarsspel och vi ligger rätt - de äger lite mer boll än oss, men det skapas inte nått värre. Vi är trygga i försvarsarbetet. Matchbilden vi hade var att ställa om och hota på snabba kontringar och det gör vi.

”Ganska rättvist resultat”

Ganska tidigt i andra halvlek trycker Säffle in en av sina chanser. Det är Åsa Olsson som står för 1-0-målet. Det är även hon som drygt tio minuter senare står för utökningen till 2-0 för Säffles damer.

Tyvärr tappar damerna 2-0-ledningen ganska snart därefter, då Frisco sätter 2-1 i matchminut 72. Men sju minuter kvar av match orkar de också nicka in ett kvitteringsmål, och det står 2-2. Detta blir också matchens slutresultat.

– Första och andra halvlek ser lika ut men vi förvaltar chanserna bättre i andra. 1- och 2 - 0 kommer och det känns ganska bra. De skapar litegrann också, och sedan får de två sena kvitteringsmål. Det känns surt att vi tappar två matcher i rad. Men sett till matchbilden i helhet, om jag ska se det objektivt - och det försöker jag ja - så är det ett ganska rättvist resultat. Vi har förvisso ett rungande ribbskott, men det är inte helt ologisk att det blir 2-2 utifrån matchbilden.

Känslan efter en poäng?

– Det känns surt att vi inte orkar knyta ihop det ordentligt. Men jag är nöjd med hur vi agerar i försvarsarbetet och vi följer matchplanen - det är positivt. Men resultatet grinar illa igen - jag känner att tjejerna förtjänar en trea. Det var en bra prestation och vi har tagit fyra poäng mot Frisco - men vi var i behov av tre poäng.

Hallsberg nästa

Damerna ställs mot IFK Hallsberg FK härnäst, på bortaplan den 3 september.

– Vi kommer att få jobba jättehårt. Det tufft i varje match, och det är inte alltid logiska resultat. Men i Hallsberg får vi försöka ta en trea, vilket inte är en lätt uppgift. Med förutsättningarna vi hade i Frisco-matchen, med flera borta, är det jättepositivt att alla presterar bra så det känns positivt trots resultatet. Så jag ser fram emot helgens match med tillförsikt.

Matchfakta

Säffle SK - IF Frisco

53’ 1-0 Åsa Olsson

65' 2-0 Åsa Olsson

72' 2-1 Bailey Carlsson

83' 2-2 Bailey Carlsson, nickmål

Artikeltaggar

Division 1 norra Götaland, damerFotbollIK FriscopojkarnaMagnus WallinSporthälla IPSäffle SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.