Hoppa till huvudinnehållet

Trepoängare för VSK: ”En väldigt stark och go seger för oss”

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Värmlandsbro SK tog en trepoängare mot Ämterviks FF i helgen.
Värmlandsbro SK tog en trepoängare mot Ämterviks FF i helgen. Foto: Nathalie Forsström

Värmlandsbro plockade med sig tre poäng i helgen - hemma på Brovallen inför storpublik. Matchens spelades mot Ämterviks FF och slutade 3-1 till hemmalaget VSK.

– Det var en väldigt stark och go seger för oss. Ämtervik är ett bra lag, men det hade tuff start på säsongen. Nu har de vunnit några matcher i rad så det var gött med en seger. Vi har gjort väldigt bra insatser ett tag nu - och vi har förtjänta mer poäng än vi fått med oss. Vi har skapat så himla mycket, så det var skönt med en seger och tre poäng nu, säger tränare Johan Edvardsson.

Hemmalaget fick ett tidigt mål i den första halvleken, efter en frispark som gick rakt i mål - redan i första spelminuten. Det var Marcus Håkansson som stod för det målet; 1-0 till VSK.

Erik Kärnström
Erik Kärnström Foto: Nathalie Forsström

Likaläge i halvtid

Tio minuter senare reducerar gästerna och det står 1-1 till pausvilan.

I matchminut 58, i andra halvlek, blåser domaren för straff - och det blir Marcus Håkansson som får kliva fram och ta den - han gör mål igen. Det står nu 2-1 till hemmalaget som tar tillbaka ledningen.

VSK utökar sin ledning på övertid - Axel Carlsson sätter dit 3-1 i den andra övertidsminuten.

– I den här matchen skapade vi inte fullt så många chanser som tidigare, men det kände som vi fick det lite retroaktivt från de andra matcherna istället. Ämtervik har inte heller så många chanser, utan vi avfärdar det bra. Det var en otroligt stark laginsats. Det var gött med en vinst, och framförallt roligt när det var så mycket folk - vi fick visa upp oss lite extra.

 • Värmlandsbro SK - Ämterviks FF.
  Värmlandsbro SK - Ämterviks FF. Foto: Nathalie Forsström
 • Värmlandsbro SK - Ämterviks FF.
  Värmlandsbro SK - Ämterviks FF. Foto: Nathalie Forsström
 • Värmlandsbro SK - Ämterviks FF.
  Värmlandsbro SK - Ämterviks FF. Foto: Nathalie Forsström
 • Värmlandsbro SK - Ämterviks FF.
  Värmlandsbro SK - Ämterviks FF. Foto: Nathalie Forsström
 • Värmlandsbro SK - Ämterviks FF.
  Värmlandsbro SK - Ämterviks FF. Foto: Nathalie Forsström

Hur såg matchbilden ut?

– Det var jämt spel och vi möter ett jämt lag - då går de lite i vågor. Vissa stunder är vi bättre, andra stunder är det Ämtervik som för. Men när vi är lite nere i vårt spel så blir vi gärna lite hispiga, nervösa. Det blir lite stirrigt, men tar vi det lugnt så löser det sig. Sådana perioder kommer att komma i fler matcher - då behöver vi bara lugna ner spelet och hitta rätt i positionerna igen. Så det är mycket positivt vi tar med oss, men också lite saker vi får jobbar vidare lite på.

”Många morötter att jaga”

Värmlandsbro spelar sin nästa match den 2 september, borta mot Värmskogs SK.

– Det har alltid varit tuffa matcher mot dem. De gör ingenting de inte behärskar - de gör det de är bra på, och det gör de väldigt bra. Det gäller för oss att reda ut det så löser det sig - det är upp till oss att visa att vi vill vinna. Men kommer vi med samma inställning som vi haft i de sista matcherna så kommer det bli bra. Vi ska göra allt vi kan det sista nu - vi är med och bråkar och så länge vi är det så är det ju kul. Vi har många morötter att jaga.

Värmlandsbro SK - Ämterviks FF

0’ 1-0 Marcus Håkansson, frisparksmål

10' 1-1 Anton Johansson

58' 2-1 Marcus Håkansson, straffmål

90+1' 3-1 Axel Carlsson

Artikeltaggar

BrovallenDivision 5 VästraFotbollJohan EdvardssonVärmlandsbro SKÄmterviks FF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.