Hoppa till huvudinnehållet

Fortsätter att plocka poäng: ”Roligt att vara med och bråka”

Publicerad:
Seger för VSK i helgen. (arkivbild)
Seger för VSK i helgen. (arkivbild) Foto: Nathalie Forsström

Värmlandsbro fortsätter att plocka poäng i femman. Matchen mot Värmskog i helgen, slutade med en ny trepoängare efter 1-3 på bortaplan. VSK ligger nu på en tredjeplats med endast två poäng upp till förstaplatsen.

– Första halvlek kontrollerar vi ju helt klart. Vi har haft problem när vi möter lag som står väldigt lågt och vill försvara - vi har haft svårt att föra matchen själva då. Men i första gör vi det jättebra mot Värmskog. Vi rullar boll och skapar en del lägen och 1-0 kommer tillslut, säger tränare Johan Edvardsson.

VSK tar ledningen i matchen efter tjugo minuters spel. Det är Marcus Håkansson som står för 0-1-målet. Hemmalaget får dock en chans på en kontring, då de får med sig en straff som de också sätter. Det står då 1-1.

– Men direkt efter det så hakar vi på i samma spår igen.

Resultatet håller sig till halvtid.

– Planen är att gå ut på samma sätt i andra. Vi får inte till det riktigt på samma sätt som i första, men kontrollerar matchen rakt igenom. 3-1 är ett jättebra resultat - det får vi vara nöjda med.

De andra två målen för VSK görs i matchminut 58 av Hawar Khosrawi, och av Marcus Håkansson i matchminut 78.

Det går lite som på räls för er nu?

– Ja, vi har fått några vinster nu, men har en plump mot Hertzöga - annars är vi ju obesegrade.

Känns det som ni kan spela med lite mer självförtroende nu?

– Allt efter vi förlorade mot Hertzöga så har vi ändrat om och tuffat till oss lite mer och vi går för det - det har gett resultat. Allt efter den 5-0-förlusten har vi kört samma grej och det har funkat väldigt bra för oss - det är roligt att vara med och bråka så länge vi kan.

– Det är bara tre matcher kvar nu och vi ligger bra till, verkligen. Vi är ju liksom klara för nästa säsong i femma, så nu är de lika bra att gå för det och se hur långt det räcker.

Rinns nästa

Värmlandsbro spelar sin nästa match den 11 september, hemma på Brovallen mot Rinns AIK.

– Borta mot dem var det en rätt dålig plan. De har också en väldigt liten plan så det blev en tight match - inte så mycket till spel, mest kamp. Men nu möter vi dem på en ganska fin och stor plan - Brovallen. Det kommer att bli en helt annan match. Vi får väl se hur det går, men vi kommer inte ändra på oss någonting - vi kör på vårt.

Matchfakta

Värmskogs SK - Värmlandsbro SK

20' 0-1 Marcus Håkansson

26' 1-1 Karl Borgstrand, straffmål

58' 1-2 Hawar Khosrawi

78' 1-3 Marcus Håkansson

Artikeltaggar

Division 5 VästraFotbollJohan EdvardssonVärmlandsbro SKVärmskogVärmskogs SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.