Hoppa till huvudinnehållet

Vem har odlat roligaste moroten och största pumpan?

Publicerad:
Har du hittat något roligt eller imponerande i din odling i år. I så fall kan du vara med och tävla i trädgårdsällskapets tävling i Silvénska på lördag.
Har du hittat något roligt eller imponerande i din odling i år. I så fall kan du vara med och tävla i trädgårdsällskapets tävling i Silvénska på lördag. Foto: ""Lars-Ola Carlén""

Har du lyckats med något extraordinärt i dina odlingar i år? I så fall kan du vara med i en stor odlingstävling i Silvénska villan på lördag.

Det är Säfflebygdens Trädgårdssällskap som genomför odlingstävling där man kommer att tävla i flera olika kategorier. Vem har lodlat den tyngsta pumpan, längsta solrosen, vackraste rosen, roligaste moroten eller konstigaste chilin.

– Förutom detta kommer vi bereda möjlighet att ställa ut grönsaker, blommor, frukter med mera så att vi kan få se vad sommaren har givit. Det är roligt både att visa upp och att beundra vad andra har fått till under sommaren, skriver föreningens på sin hemsida.

Vid fint väder finns möjlighet att sälja växter för den som är intresserad.

Inlämning av tävlingsalster sker lördag kl 12 varefter juryn tar sig en titt på alla bidrag innan det är dags att utse vinnarna i de olika kategorierna.

– Långa solrosor som inte går in i bilen kan vikas ihop. Vi behöver veta i förväg om någon har så tunga pumpor att vi behöver låna en specialvåg, det vill säga en våg som kan väga en pumpa tyngre än 150 kg-

Artikeltaggar

Fritid och livsstilSäffleSäfflebygdens trädgårdssällskapSilvénska villanTrädgård

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.