Hoppa till huvudinnehållet

Serieledare: ”Vi får njuta tills imorgon men sedan är det bara att lada om på nytt.

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
VSK tog ytterligare en seger. Alexander Torp Svensson stod för matchens första mål. (arkivbild)
VSK tog ytterligare en seger. Alexander Torp Svensson stod för matchens första mål. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Värmlandsbro fortsätter med segertåget och tar ännu en vinst i helgen. Alla matchens fyra mål görs i första perioden; 4 mål till VKS, 0 mål till gästande Rinn.

– Det va gött. Vi skapade några lägen tidigt i matchen och var effektiva och satte dem. Vi har ju haft problem med det förut, att sätta chanserna, men nu fick vi det lite retroaktiv kändes det som, så det va skönt, säger tränare Johan Edvardsson.

Hemmalaget rivstartar med två snabba mål inom loppet av en minut. Första målet sätts av Alexander Torp Svensson i matchminut 6, det andra kommer minuten senare genom Marcus Håkansson.

– Rinn är ett lag vi bara mött en gång tidigare - på våren. Sist hade de problem med planen på grund av isen - den var liten och dålig. Det var svårt att säga något om deras spel då eftersom det var så svårspelat - det var mycket kamp.

– Nu blev det en riktig match istället och de spelade ganska likt oss. Vi får ju en kanonstart och har 2-0 innan klockan står på 10 minuter.

”Kommer med ny fart”

Efter ungefär femton till tjugo minuters spel kommer Rinn in lite mer i matchen.

– Vi slappnar kanske av lite omedvetet. Men vi reder ut det, kommer med ny fart. På så sätt gör två mål till innan halvtid - det är fina mål allihopa.

3-0 och 4-0-målen görs av Axel Carlsson och Marcus Håkansson. I andra kontrollerar VSK matchen bra, och man bjuder inte gästerna på några möjligheter eller lägen.

– Vi har lägen i andra också, så kunde ha gjort fler mål också. Men nu ska man inte klaga på effektiviteten när vi vinner med 4-0, skrattar Johan.

Vinsten i helgen gör nu att Värmlandsbro SK ligger högst upp i tabellen, med bara en poäng ner till tvåan och trean.

Nu ligger ni i toppen igen - go känsla?

– Ja, precis nu ligger vi högst upp och det känns ju verkligen gött. Vi får njuta tills imorgon men sedan är det bara att lada om på nytt. Vi har två matcher till som ska spelas.

Nästa match spelar VSK den 18 september, hemma mot Högboda IF.

– Det var ett bra lag när vi mötte dem. De va med högt upp i början av säsongen och spelar bra fotboll - de är ett spelade lag. Det var en väldigt stark vinst för oss sist, vi orkade dra längsta strået i en match som kunde gå hur som helst. Det kommer att bli en kamp nu också. Det är kul när det är jämt och när varje match gäller något.

Värmlandsbro SK - Rinns AIK

6’ 1-0 Alexander Torp Svensson

7' 2-0 Marcus Håkansson

35' 3-0 Axel Carlsson

40’ 4-0 Marcus Håkansson, frisparksmål

Artikeltaggar

BrovallenDivision 5 VästraFotbollJohan EdvardssonVärmlandsbro SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.