Hoppa till huvudinnehållet

Tung 5-1-förlust för Eskilsäter

Publicerad:
5-1-förlust för Eskilsäter i helgen. Mattias Svärd gjorde EIF:s enda mål. (arkivbild)
5-1-förlust för Eskilsäter i helgen. Mattias Svärd gjorde EIF:s enda mål. (arkivbild) Foto: Jenni Jansson

Eskilsäters IF ställdes i helgen mot serieledaren Töcksfors IF 2. Det blev en kämpig match för EIF, och matchen slutade 5-1 till gästande Töcksfors, trots bara 0-1 i första.

Gästerna inledde målskyttet efter lite drygt halva första halvleken. Det var också det enda mål som kom under den fösta 45 minuterna. Lagen gick till pausvila med 0-1 i resultat. Målet gjordes av Alexander Aronsson.

Fem minuter in i andra halvleken utökade Töcksfors till 2-0 genom Mohamed Keita. Bara minuten senare kom också 3-0 genom matchen första målskytt. Av bara farten kom också 4-0 till gästerna, i matchminut 55. Den här gången var det andremålskytten som stod bakom målet.

Gör mål på frispark

Hemmalaget tog sin chans till reducering när de tilldömdes en frispark. Mattias Svärd stegade fram och satte den i mål; 1-4 i matchminut 77. Men närmre än så kom inte EIF, utan det var Töcksfors som satte matchens sista och avgörande mål med sex minuter kar av ordinarie speltid - återigen av Alexander Aronsson. Slutresultatet skrevs till 1-5.

Eskilsäter ligger fortsatt kvar på sistaplatsen i tabellen, men riskerar inte att åka ur eftersom Skattkärr redan dragit sig ur.

Eskilsäter ställs mot Svanskogs IF i ett derby härnäst. Den matchen spelas den 17 september på Svanevallen.

Eskilsäters IF - Töcksfors IF 2

25' 0-1 Alexander Aronsson

50' 0-2 Mohamed Keita

51' 0-3 Alexander Aronsson

55' 0-4 Mohamed Keita

77' 1-4 Mattias Svärd, frisparksmål

84' 1-5 Alexander Aronsson

Artikeltaggar

Division 6 sydvästraEskilsäters IFFotbollPer GustavssonRudsvallenTöcksfors IF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.