Hoppa till huvudinnehållet

Storförlust för damerna: ”Tråkigt att det blir så stora siffror”

Publicerad:
Det  blev en tung förlust för Säffle SK:s damer i helgen. Adina Jansson stod för Säffles enda mål. (arkivbild)
Det blev en tung förlust för Säffle SK:s damer i helgen. Adina Jansson stod för Säffles enda mål. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Säffle SK:s damer ställdes mot tufft motstånd i helgen - serieledarna på hemmaplan. Matchens slutade med en tung 7-1-förlust för Säffle.

– Det var en matchbild som vi förväntade oss - de skulle äga mycket boll, vi få spela mycket defensivt, så var det också. Vi släpper in boll redan i fjärde och kommer i tidigt underläge tyvärr. Vi hade det riktigt jobbigt i första - det var olyckligt att vi släpper in ett så sent 2-0-mål, säger tränare Magnus Wallin.

Hemmalaget gör en rivstart och sätter 1-0 efter bara fem minuters spel. Dessutom drar man ifrån med ett andra mål, precis innan halvtidspaus; 2-0.

– Vi gör justeringar i halvtid och får ett bättre positionsspel i försvaret. Vi sätter oss i onödiga situationer, och några individuella misstag leder till enkla mål - samtidigt som vi som kollektiv har vi en bättre fungerade defensiv.

”Inget att diskutera”

I matchminut 62 utökar Örebro ytterligare, och tre minuter senare blir det 4-0. Även 5-0 ramlar in innan Adina Jansson kan reducera till 5-1 i matchminut 82.

Men närmre än så kommer inte Säffle och Örebro avslutar med två mål till, de sista tre minuterna. Slutresultatet skrevs till hela 7-1 för hemmalaget Örebro.

– Det är inget att diskutera - Örebro är seriens bästa lag, utan tvekan. Sedan blir siffrorna för stora - vi är lite för tillåtande. Men att de tar med sig tre poäng, är inget att diskutera. Det tråkigt att det blir så stora siffror, men de var helt klart numret för stort för oss.

Vänersborg nästa

Damerna spelar sin nästa match den 24 september, även det en bortamatch. Motståndet står Vänersborgs FK för. Säffle har nu tre matcher kvar att spela innan serien tar slut.

– Vi får titta framåt mot nästa match och försöka göra en bra prestation och få med oss ett bra resultat. Sedan verkligen hitta tillbaka, framförallt att vi undviker att sätta oss i dåliga lägen.

– Minns jag rätt så kryssade vi mot dem sist. Jag tycker som helhet så skulle vi haft tre poäng i den matchen. Det kommer att bli en tuff batalj - både vi och dem vill prestera väl på slutet. Jag tror att vi verkligen ska ha möjlighet till tre poäng. Så nu hoppas jag att vi frisknar till i truppen, och hoppas fler är tillgängliga till helgen. Vi ska prestera väl nu på slutet och försöka ta så många poäng som vi kan.

Matchfakta

Örebro SK FK - Säffle SK

5’ 1-0 Cornelia Karlsson

42' 2-0 Cornelia Karlsson

62' 3-0 Isabelle Fredriksson

65' 4-0 Sara Sandberg

80' 5-0 Cornelia Karlsson

82' 5-1 Adina Jansson

87' 6-0 Sara Sandberg

89' 7-0 Sara Sandberg

Artikeltaggar

Division 1 norra Götaland, damerFotbollMagnus WallinÖrebroÖrebro SK FKSäffle SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.