Hoppa till huvudinnehållet

Derbyseger för EIF: ”Äntligen tre poäng!”

Publicerad:
Det blev en derbyseger för Eskilsäter i tisdagens match
Det blev en derbyseger för Eskilsäter i tisdagens match Foto: Carolina Schützer

Under helgen skulle ett derby ha spelats på Svanevallen - den blev flyttad till tisdagskvällen. Matchens spelades då på Sporthällas konstgräs, och lagen som möttes var Svanskog och Eskilsäter. Matchens slutade med en 3-2-seger för EIF.

– Det var otroligt, det var väldigt skönt med en vinst - ingen skönhetsmatch, säger tränaren för segrande Eskilsäter, Per Gustavsson.

– Det var en jämn match, men tyvärr så tog Eskilsäter med sig strået, säger Svanskogs tränare Johan Leandersson.

Svanskog började matchen bäst - det är båda tränarna överens om.

– Vi stod och sov lite - vi var inte med riktigt. Men sedan började vi ta tag i det och började rulla - det fösta målet var ett väldigt fint mål, säger Per.

Det var Axel Wittemyr som satte 1-0 målet för Eskilsäter i den 38:e minuten - resultatet höll sig till halvtid.

Jubel efter 1-0-målet av Eskilsäter
Jubel efter 1-0-målet av Eskilsäter Foto: Carolina Schützer

Eskilsäter utökade ganska snabbt i andra.

– Efter ett väldigt fint anfall utökade vi till 2-0, och några minuter senare kom ett till - då såg det väldigt bra ut, säger Per och tillägger:

– Vi hade fyra klara chanser, när vi kom med tre anfallare - men domaren visade offside, trots att vi inte häll med där. Det kunde ha blivit mer mål, men spelmässigt var det ett steg bakåt för vår del.

"De pressade på bra där, men sedan orkade vi hålla ut."
"De pressade på bra där, men sedan orkade vi hålla ut." Foto: Carolina Schützer

Svanskog knappade in

Målen gjordes i matchminut 53 och 56. Första målet görs av Mohamed Hamush och det andra av Teddy Finsberg. Men med knappt tjugo minuter kvar orkade Svanskog få in ett mål, och började sakta närma sig.

– Jag tyckte vi va med de första 10-15 minuterna, sedan tappade vi matchen. Vi hittade inte heller rätt igen förens i mitten på anda, då vi gör våra mål. Det var två täta mål, de var nog lite skärrade en stund då. Men sedan grinade det oss illa också, då vi hade två mål innan men fick bortdömda för offside - högst tveksamt, säger Johan.

Dennie Payne Säveland är det som står för Svanskogs 1-3-mål och strax därefter, i matchminut 79 kommer 2-3 genom Joakim Carlsson.

– De pressade på bra där, men sedan orkade vi hålla ut. Äntligen tre poäng! Det är också viktigt att slå de andra i derbyna, skrattar Per.

– De sista dryga tjugo där så tog ju hela laget jobbet och krigade - så då spelade vi ju riktigt bra. Innan dess så var det kanske 3-4 stycken som gjorde 100 procent - och det funkar ju inte, man måste få med alla för att det ska funka, säger Johan.

Svanskog närmade sig snabbt i andra, och gick från 0-3 till 2-3.
Svanskog närmade sig snabbt i andra, och gick från 0-3 till 2-3. Foto: Carolina Schützer

En match kvar

Eskilsäter och Svanskog har nu en match vardera kvar i serien. EIF spelar sin sista match mot Kronoparken United den 24 september, hemma på Rudsvallen. SIF spelar mot Norrstrands IF 2 samma datum, på bortaplan.

– Det beror alldeles på, nu fick vi fler skador. Men jag hoppas vi har så många spelare som möjligt inför sista matchen. Just ni vill bara att säsongen ska ta slut , så vi vill bara spela av den - självklart vore det kul om vi får med oss en seger. Men besvikelsen på den här säsongen är stor och det är många som känner att det blir skönt med ett avslut nu, säger Johan.

– De spelade väldigt bra hemma på sin konstgräsplan. Det blir en tuff match givetvis - men det är bara att kräma ur det sista vi har här. Vi får försöka rulla som vi gjort de senare matcherna - ge dem en bra match, säger Per.

Matchfakta

Svanskogs IF - Eskilsäters IF

38' 0-1 Axel Wittemyr

53' 0-2 Mohamed Hamush

56' 0-3 Teddy Finsberg

74' 1-3 Dennie Payne Säveland

79' 2-3 Joakim Carlsson

Artikeltaggar

Division 6 sydvästraEskilsäters IFFotbollJohan LeanderssonPer GustavssonSporthälla IPSvanskogs IF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.