Hoppa till huvudinnehållet

Smaka på Värmland – samlingsplats på Wiksfors bruk

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Wiksfors bruk kommer att vara en ny festivalplats i årets Smaka på Värmland.
Wiksfors bruk kommer att vara en ny festivalplats i årets Smaka på Värmland. Foto: Carolina Schützer

Till helgen, den 24-25 september, är det dags för årets Smaka på Värmland. Ett unikt tillfälle att smaka sig runt i länet och stötta värmländska livsmedelsaktörer. Wiksfors Bruk i Säffle är en av samlingsplatserna under matfestivalen där du då hittar flera utställare på samma plats.

Just nu är det 108 utställare som är anmälda till årets stora matfestival, som sker på ett 50-tal platser runt om i länet. Bland annat den stora festivalplatsen i Kristinehamns stadspark som har 22 utställare och årets nya festivalplats Wiksfors bruk som har tio utställare - det är nytt för i år.

Precis som tidigare kommer matfestivalen bjuda på en smakrunda där utställare runt om i Värmland välkomnar besökare till sina gårdar eller lokaler. På Wiksfors bruk finns plats för utställare både utomhus och inomhus.

– Vi är så glada över att kunna erbjuda Wiksfors bruk som ett festivalområde under Smaka på Värmland! Skördefest på Värmlandsnäs, som är ett av våra största evenemang har ju lockat tusentals besökare i över 20 år, och vi är jätteglada över ytterligare ett tillfälle att lyfta fram våra lokala matproducenter som vi är superstolta över, säger Helena Karlsson, evenemangskoordinator inom näringslivsenheten på Säffle kommun.

Förutom de lokala matproducenterna som finns på plats vid Wiksfors bruk kommer även föreningen Vikingaleden arrangera både bågskytte och yxkastning. Festivalplatsen kommer dessutom att gästas av Kock-Mia.

Smaka på Värmland 2022 arrangeras av Nifa, Visit Värmland, Visit Kristinehamn och Säffle Kommun.

Artikeltaggar

LångserudNifaNyheterSmaka på VärmlandSäffle kommunWiksfors bruk

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.