Betraktelse: Ett är nödvändigt

Familj
PUBLICERAD:
Leif Eriksson har skrivit veckans betraktelse.

Ja, vad är nödvändigt? Det har jag funderat på när jag ser tillbaka och på varje dag som ligger framför. Vi borde nog fundera lite till mans, om allt vi sliter och jobbar för – vad eller är – nödvändigt?

I dagens evangelietext säger Jesus: ” Kom till mig, alla ni som arbetar och är tynga av bördor, så ska jag ge er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då ska ni finna ro för era själar, för mitt ok är milt och min börda är lätt.”

Det är mycket som kan tynga oss, inte bara arbete utan också relationer , tankar och hur vi ska klara vår dag. Men för att vi skulle få hjälp att möta olika utmaningar i livet sände Gud sin son Jesus Kristus för att vi genom honom skull få ta emot förlåtelse och att vägen till Gud genom honom skulle vara möjlig och öppen. Det är genom Jesus som vi får hjälp att bära våra bördor, han känner oss bättre än vi själva. Det är därför han säger till oss ”ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk i hjärtat.” Han tränger sig inte på någon. Men han har ett erbjudande till oss. Han säger att hans ok är milt och hans börda är lätt på våra axlar.

I Johannes 3:16 står följande: ” Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.”

Du som läser det här, var rädd om dig och dina medmänniskor. Möt din nästa med ett leende och en hjälpande hand om du kan. Då får du så mycket tillbaka.

Låt oss be tillsammans: Gud vår Fader låt oss möta varandra, som du har mött oss, genom Jesus Kristus i uppmuntran, öppenhet och förlåtelse. Amen!

Leif Eriksson

EFS Kyrkan Säffle