Hoppa till huvudinnehållet

Galleri 2 fyller tio år som konsthall – firar med utställning

Publicerad:
Carl-Olov Sävö, Kurt Johansson och Marianne Wenneberg var med när Galleri 2 startade.
Carl-Olov Sävö, Kurt Johansson och Marianne Wenneberg var med när Galleri 2 startade. Foto: Nathalie Forsström

Det har nu gått tio år sedan Galleri 2 slog upp portarna för första gången. Detta firas med en jubileumsutställning som har vernissage på lördag, 1 oktober. Flera av utställarna var med och startade föreningen.

Hans Kleimert, en av utställarna på Galleri 2, berättar om tekniken där han först lägger på olika färger och sedan river fram själva bilden.
Hans Kleimert, en av utställarna på Galleri 2, berättar om tekniken där han först lägger på olika färger och sedan river fram själva bilden. Foto: Nathalie Forsström

Marianne Wenneberg, Kurt Johansson och Carl-Olov Sävö var med och startade föreningen Galleri 2 för tio år sedan.

Marianne Wenneberg berättar hur det började med att Säffle konstförening sökte en ny lokal. Lokalen på Skolgatan 2 dök upp. Det var ingen lokal som passade Säffle konstförening men den skulle fungera som ett bra komplement. Därför bildades det en ny förening, Galleri 2, där Marianne Wenneberg, Kurt Johansson och Carl-Olov Sävö var med.

Marianne Wenneberg som varit aktiv i Galleri 2 under alla år är själv med och ställer ut i jubileumsutställningen.
Marianne Wenneberg som varit aktiv i Galleri 2 under alla år är själv med och ställer ut i jubileumsutställningen. Foto: Nathalie Forsström

Många utställningar

Det har rullat på med utställningar på Galleri 2 under åren. Det har regelbundet varit utställningar i lokalen.

– Vi har etablerat oss väldigt bra, säger Marianne Wenneberg som är kassör i styrelsen för Galleri 2.

Nu ska det firas att gallerian har funnits i tio år med en jubileumsutställning. I utställningen medverkar konstnärer som ställt ut på Galleri 2 tidigare, från första året fram till idag.

Anknytning till Säffle

I övrigt är det konstnärer med Säffleanknytning som har ställt ut i lokalen tidigare som medverkar i jubileumsutställningen.

– Jag tycker att vi har fått ihop en fin utställning. Vi frågade efter fyra bilder och det är elva konstnärer som har accepterat inbjudan, säger Marianne Wenneberg.

Marianne Wenneberg är glad över lokalen och berättar att den uppskattas av utställarna.

– Jag tycker att det är fantastiskt. Alla som ställer ut här är fascinerade av var vår lokal. Vi har haft utställare från när och fjärran, säger hon.

Vernissage

Marianne Wenneberg deltar själv i utställningen. Det gör även Kurt Johansson och Carl-Olov Sävö som också varit med i föreningen sedan start. Ställer ut gör även Hans Kleimert.

Utställningen har vernissage på lördag, den 1 oktober, och den kommer att pågå fram till den 16 oktober.

Artikeltaggar

Galleri 2Nöje/KulturSäffleUtställningar

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.