Hoppa till huvudinnehållet

Säffleföretag växer och öppnar kontor i Karlstad

Publicerad:
Vd Tord Larsson-Steen, Jonas Askås, grundare och styrelseordförande, och HR-chefen Amalia Rååd är nöjda med de nya kontorslokalerna i Karlstads centrum, ett stenkast från Domkyrkan.
Vd Tord Larsson-Steen, Jonas Askås, grundare och styrelseordförande, och HR-chefen Amalia Rååd är nöjda med de nya kontorslokalerna i Karlstads centrum, ett stenkast från Domkyrkan. Foto: Jonas Klint

Säffleföretaget Askås växer – inte bara i form av fulltecknade orderböcker och antal anställda. Nu har företaget dessutom invigt sitt nya Karlstadskontor, där 25 personer jobbar.

– Karlstad är inte sista anhalten. Vi ska växa på fler orter, säger vd:n Tord Larsson-Steen.

E-handeln drabbas som många andra sektorer av den försvagade köpkraften och hushållens oro för ekonomin. Organisationen Svensk handel redovisar en nedgång på över tio procent i svenskarnas e-handel till och med augusti i år.

Men den dippen på marknaden märks inte på Askås, som har stora framgångar med sin egenutvecklade ehandelsplattform. Flera stora svenska e-handelsföretag använder sig av produkten, som utvecklas på Askås och som även implementeras hos kunden av Askås.

– Vi ligger nära kunden, tillhandahåller en egen plattform och följer marknadens behov. Dessutom har vi medarbetare som sitter med kunderna i deras e-handelsprojekt. På det sättet blir vi en unik helhetsleverantör, säger Tord Larsson-Steen.

Säffleföretag fick Handelskammarens prestigefyllda pris

Säfflebo ny vd

Han tog över rollen som vd efter grundaren och tidigare vd:n Jonas Askås vid årsskiftet. Tord Larsson-Steen, som har industribakgrund, kommer också från Säffle och vårdar företagets Säfflehistoria. Men nu har alltså företaget vuxit så mycket att man kan kalla sig ett regionalt, värmländskt företag.

I ett kontor på cirka 500 kvadratmeter i centrala Karlstad sitter nu 25 av de totalt 60 anställda. Lokalerna, som tidigare hade annat användningsområde, har skapats av fastighetsägaren efter Askås önskemål.

25 personer jobbar i Askås nyinvigda Karlstadskontor, och det ska snart bli ännu fler enligt företaget.
25 personer jobbar i Askås nyinvigda Karlstadskontor, och det ska snart bli ännu fler enligt företaget. Foto: Jonas Klint

– Det blev jättebra. Vi har eftersträvat en hemkänsla och det känns som att kollegorna är nöjda, säger ägaren Jonas Askås.

Han har numera titeln styrelseordförande och jobbar inte lika operativt längre, i företaget han grundade för 25 år sedan. I dag kan han koncentrera sig på de strategiska frågorna.

Stark position

Tord Larsson-Steen tog över vd-rollen i ett företag som har en stark position på marknaden. Tillströmningen av nya kunder är god, och alla kurvor pekar åt rätt håll.

– Vi fortsätter att växa, och planerar att göra investeringar i organisationen och produkten, säger han.

Kompetensen företaget letar efter – bland annat systemutvecklare – är eftertraktad på arbetsmarknaden, och kandidaterna har ofta mycket att välja på.

– Det här kontoret är också ett sätt att underlätta rekryteringen. Fler kan jobba närmare sitt hem och slippa pendla. Vi har plats för ungefär 15 till i de här lokalerna., säger Jonas Askås.

Artikeltaggar

E-handelFöretagandeITJonas AskåsKarlstadNäringslivSäffleTord Larsson-Steen

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.