Hoppa till huvudinnehållet

Sjukvårdspartiet: ”Våra krav föll inte i god jord”

Publicerad:
Hèléne Agdén och Sjukvårdspartiet hamnar i opposition i fortsättningen.
Hèléne Agdén och Sjukvårdspartiet hamnar i opposition i fortsättningen. Foto: Nathalie Forsström

Sjukvårdspartiet i Värmland är inte med i Säffles politiska majoritet under den kommande mandatperioden. I stället hamnar man i opposition.

– Våra krav om en förbättrad samverkan föll inte i god jord.

Det säger partiets gruppledaren Hèléne Agdén, ordförande Per Johansson och regionordförande Marianne Utterdahl i ett gemensamt uttalande.

– Vi har haft seriösa samtal med allianspartierna om fortsatt samarbete. Vi kunde dock konstatera att de krav som ställdes på oss i den dialogen inte stämde överens med vår politik, säger de.

Partiets förlorade flera fullmäktigemandat i valet och har endast Hèléne Agdén och Per Johansson kvar när ett nytt fullmäktige tillsätts. De betonar att de kommer värna om vård, skola och omsorg och sina andra kärnfrågor.

– Tuffa besparingar och nedskärningar, utan samtidiga förbättringar kommer vi alltid att arbeta emot. Vi är däremot för utveckling och kommer fortsatt bevaka detta i det länsövergripande utvecklingsarbetet mot god och nära vård, hälsa och omsorg som vi varit en viktig del av att få i gång. Här finns Säffle som en av flera kommuner med i ett särskilt införandeprojekt, säger Hèléne Agdén och Per Johansson.

Aktiv opposition

De betonar att de utan valteknisk samverkan är fria att pröva varje fråga utifrån partiets politik.

– Vår vision är en klart förbättrad välfärd och det betyder att Säffle kommun behöver utvecklas till att bli ”Framtidens arbetsgivare”. Det innebär att kommunen måste vilja och våga ”på riktigt”, säger Marianne Utterdahl.

Hur kommer man att märka av SiV under den kommande mandatperioden?

– Vi kommer att vara en framtida aktiv opposition och bidra till många levande diskussioner. Vi kommer också i fortsättningen att vara mycket aktiva med att lägga motioner, och nu är vi alltså fria att använda fler politiska redskap.

Artikeltaggar

Hèléne AgdénMarianne UtterdahlPolitikSjukvårdspartiet i VärmlandVal 2022

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.