Hoppa till huvudinnehållet

Bygdegårdar får besök av ”Ord och några visor”

Publicerad:
Sven-Erik Dahlström och Anders Falk besöker under hösten tre bygdegårdar med sitt program ”Ord och några visor” med start i Huggenäs på onsdag.
Sven-Erik Dahlström och Anders Falk besöker under hösten tre bygdegårdar med sitt program ”Ord och några visor” med start i Huggenäs på onsdag. Foto: Albin Norén

Sven-Erik Dahlström, välkänd tidningsman och lokalhistoriker, och Anders Falk, mångårig ordförande i Visklubb -67, har slagit sina påsar ihop och ger sig ut på en liten runda till några av kommunens bygdegårdar i Studieförbundet Vuxenskolans regi.

”Ord och några visor” har programmet de presenterar fått som rubrik. Sven-Erik Dahlström berättar och visar bilder med utgångspunkt från sin nyligen utgivna bok ”Minnesstenen som ljuger”. En bok med 28 reportage som huvudsakligen speglar livet i Säffle från lite äldre datum med många bilder, en del aldrig tidigare publicerade. De som kommer får naturligtvis också veta bakgrunden till bokens titel.

Svenska visskatten

Anders Falk omgärdar Sven-Erik Dahlströms föreläsning med visor ur den svenska visskatten. Evert Taube, Nils Ferlin, Dan Andersson och Stefan Demert kan publiken bland annat bespetsa sig på.

Här ges programmet: onsdag 12 oktober i Huggenäs bygdegård, måndag 24 oktober i Eskilsäters bygdegård och söndag 20 november i Ödebyns bygdegård.

Artikeltaggar

Anders FalkKulturMusikNöje

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.