Hoppa till huvudinnehållet

Värmländskans succé i New York – vann över en halv miljon kronor

Publicerad:
Säfflebördiga Jessica Karlsson. Arkivbild.
Säfflebördiga Jessica Karlsson. Arkivbild. Foto: Göran Söderqvist / TT

Jessica Karlsson slutade delad sjua på Europatourtävlingen i New York och dessutom vann hon lagtävlingen. Totalt inkasserade värmländskan över en halv miljon svenska kronor i prispengar.

– Jag är jätteglad och jättestolt över lagsegern, säger hon.

Det var 13-15 oktober som Europatouren tävlade i New York, USA, och det blev succé för Säfflebördiga Jessica Karlsson. Tävlingen i New York innehöll både en lagtävling och en vanlig individuell tävling, och när lagtävlingen var färdigspelad på fredagen var det Karlssons lag som stod som segrare med ett slags marginal före Nelly Kordas lag.

Utöver Jessica Karlsson bestod vinnarlaget av svenskan Johanna Gustavsson, Karolin Lampert från Tyskland och amatörspelaren Jennifer Rosenberg från USA.

De professionella spelarna Karlsson, Gustavsson och Lampert belönades med omkring 34 000 dollar vardera i prispengar, alltså en bra bit över 350 000 svenska kronor.

I den individuella Europatourtävlingen slutade Jessica Karlsson på delad sjunde plats och hon inkasserade därför ytterligare cirka 12 000 dollar och totalt spelade Karlsson alltså in över en halv miljon kronor.

På lördagens runda som avslutade den individuella tävlingen sköt 30-åriga Karlsson 69 slag, tre under banans par, vilket alltså gav henne en sjundeplats med en sammanlagd score på fyra slag under par.

”Känns absolut bra”

Amerikanskan Lexi Thompson vann den individuella tävlingen med –11 och bästa svenska blev Madelene Sagström som kom delad tvåa med –8. Maja Stark blev delad femma med –6 och Linnea Ström var en av spelarna som delade sjundeplatsen med Jessica Karlsson.

– Det känns absolut bra, säger Karlsson om sjundeplatsen och fortsätter:

– Det var skönt att jag avslutade med en birdie på sista hålet för jag ville väldigt gärna sluta topp tio. Den här veckan var det även en hel del tjejer med från LPGA-touren vilket gjorde det lite tuffare.

Och så var det den där vinsten i lagtävlingen.

– Lagtävlingen avslutades på fredagen och var nästan höjdpunkten eftersom vi vann. Vi var väldigt nöjda över den segern och på lördagen gick man ut och spelade mer för att det var kul liksom, det var en bonus i dag. Men alla rankingpoäng man får är ju dock i den individuella vanliga tävlingen, konstaterar Jessica Karlsson.

– Men det är ju även prestige i lagtävlingen och roligt att slå exempelvis Nelly Korda och Jessica Korda.

Prischecken från lagtävlingen på 34 000 dollar betyder givetvis mycket för Karlsson.

– Det blir en trygghet och det är skönt såklart. Sedan är det inte så att man går runt och tänker på det ute på banan, men det är ju såklart en bonus och roligt.

– Jag är jätteglad och jättestolt över lagsegern.

Artikeltaggar

EuropatourenGolfJessica KarlssonNew YorkSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.