Hoppa till huvudinnehållet

Succé för tjejkväll i rosa toner

Publicerad:
Reporter Marina Drake
Marina Drake
marina.drake@saffletidningen.se
Tjejkvällen på Wiksfors bruk blev en succé med bland annat modevisning. Fem tjusiga tjejer i olika åldrar visade upp höstens trender i kläder och frisyrer.
Tjejkvällen på Wiksfors bruk blev en succé med bland annat modevisning. Fem tjusiga tjejer i olika åldrar visade upp höstens trender i kläder och frisyrer. Foto: Marina Johansson

Något så allvarligt som bröstcancer kan ändå uppmärksammas med fest och flärd. I torsdags bjöd Wiksforsmagazinet in till tjejkväll med modevisning, yoga och naturligtvis mängder av våfflor. Tio procent av intäkterna gick till Bröstcancerfonden, och med fullsatta bänkar blev det en rejäl slant till forskningen.

Malin Lundberg på Wiksforsmagazinet, initiativtagare ihop med kollegan Camilla Eriksson, var lycklig och överväldigad över det enorma gensvaret.

Fullsatt

Redan en timme innan den stora programpunkten - modevisningen - började var lokalerna fullknökade av shopping- och fikasugna tjejer, damer och kvinnor.

Butik och kafé hade öppet hela kvällen och 10 procent av all försäljning gick till Bröstcancerfonden.
Butik och kafé hade öppet hela kvällen och 10 procent av all försäljning gick till Bröstcancerfonden. Foto: Marina Johansson

– Och Albin! Världens bästa Albin, säger Malin om den enda närvarande killen; servitören i våffelkaféet, som hade ett späckat schema under kvällen och gjorde jobbet med den äran.

Wiksfors bruk är känt bland annat för sina matiga våfflor, och sannolikt gräddades rekordmånga sådana under kvällen.
Wiksfors bruk är känt bland annat för sina matiga våfflor, och sannolikt gräddades rekordmånga sådana under kvällen. Foto: Marina Johansson

”Superglada och tacksamma”

Bröstcancerfonden uppmärksammas särskilt varje oktober, och Malin berättar att Wiksforsmagazinet länge har velat göra någon form av insamlingsevenemang.

– Men det har ju kommit en pandemi i vägen ända sedan vi öppnade. Nu kunde det äntligen bli av! Vi är superglada över att så många har velat vara med, och tacksamma för alla som velat vara med och bidra till programmet, säger Malin Lundberg.

Ulrika Byh bjöd på enkla yogaövningar och tips på vad som kan ingå i en bra morgon- och kvällsritual.
Ulrika Byh bjöd på enkla yogaövningar och tips på vad som kan ingå i en bra morgon- och kvällsritual. Foto: Marina Johansson

En skönare vardag

Ulrika Byh, yogaprofil i bygden, höll en uppskattad föreläsning om att på enkla sätt smyga in goda vanor för fysiskt och mentalt välbefinnande. Besökarna fick prova några enkla yogaövningar med fokus på balans, koncentration och avslappning, och även ta del av hur man stimulerar sitt lymfsystem.

– Lymfan är kroppens reningssystem, men till skillnad från blodet har det ingen egen pump som får det att cirkulera. Det aktiveras av rörelse, och ju mer stillasittande man är i sin vardag desto mer kan man behöva tänka på att aktivera det, berättade Ulrika och visade hur man enkelt kan utföra lymfstimulerande massage på sig själv.

Det blev mycket skratt mellan bänkraderna när den stora publiken lämnade fikat för en stund för att göra lymfmassage på sig själva.
Det blev mycket skratt mellan bänkraderna när den stora publiken lämnade fikat för en stund för att göra lymfmassage på sig själva. Foto: Marina Johansson

Hon vill också rekommendera att man skriver en tacksamhetsdagbok.

– Varje kväll försöker jag skriva ner tre saker från dagen som jag är tacksam för. Det får gärna vara enkla men värdefulla saker, som att man fick en annan människa att le. Det viktiga är att det ska vara positiva saker som hänt och som man gjort. Jag försöker också att skriva upp något som jag ser fram emot imorgon.

Jeanette Holtet hade fått hedersuppdraget att göra hår och makeup på de fem modellerna. Frida Eriksson Byh gick från mörkbrun till blond för att till slut landa i en härligt höstigt röd färg.
Jeanette Holtet hade fått hedersuppdraget att göra hår och makeup på de fem modellerna. Frida Eriksson Byh gick från mörkbrun till blond för att till slut landa i en härligt höstigt röd färg. Foto: Marina Johansson

Fem kvinnor i olika åldrar hade fått varsin makeover som visades upp för besökarna under kvällen. Personalen på Wiksforsmagazinet hade stylat dem i höstens trendplagg, och Jeanette Holtet från Långseruds Hårverkstad hade sminkat dem och gett dem nya snygga frisyrer.

Lina Bryntesson var nöjd med resultatet av sin förvandling - och nöjd över att kunna bidra till att det händer roliga saker i Långserud.
Lina Bryntesson var nöjd med resultatet av sin förvandling - och nöjd över att kunna bidra till att det händer roliga saker i Långserud. Foto: Marina Johansson

”Fantastiskt ställe”

Lina Bryntesson var en av modellerna, och hon var supernöjd med resultatet.

– Jag är kund hos Jeanette och fick frågan om jag ville vara med som modell i kväll. Det har varit en jättetrevlig kväll! Jag bor själv här i Långserud och tycker att det här stället är så fantastiskt. Det gör bygden levande att det händer saker - då vill jag liksom ställa upp tillbaka och bidra till att det fortsätter hända evenemang här.

Julia Roth var en av flera lyckliga vinnare i kvällens lotteri. Hon fick en flaska alkoholfritt mousserat vin - självklart rosa för att uppmärksamma kvällens tema.
Julia Roth var en av flera lyckliga vinnare i kvällens lotteri. Hon fick en flaska alkoholfritt mousserat vin - självklart rosa för att uppmärksamma kvällens tema. Foto: Marina Johansson

En kavalkad av färg visades upp i såväl hår som smink och kläder, men kvällens huvudfärg var trots allt rosa. Tio procent av all försäljning i både butik och kafé gick till Bröstcancerfonden, och ett antal lyckliga vinnare i kvällens lotteri fick med sig rosa bubbel hem.

– Vi hoppas naturligtvis på att detta kan bli en tradition, avslutade Malin Lundberg.

Caroline Goldstein visade upp en klänning som enligt Malin Lundberg ”håller hela hösten och ända fram till jul”.
Caroline Goldstein visade upp en klänning som enligt Malin Lundberg ”håller hela hösten och ända fram till jul”. Foto: Marina Johansson

Artikeltaggar

BröstcancerförbundetNyheterWiksfors bruk

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.