Hoppa till huvudinnehållet

Motionsevent för alla

Publicerad:
Säffle Skidklubbs nattlopp anordnas för andra året i rad. Denna gång större än tidigare. (arkiv)
Säffle Skidklubbs nattlopp anordnas för andra året i rad. Denna gång större än tidigare. (arkiv) Foto: Cecilia Snöbohm

Förra året hade Säffle Nattlopp sin debut. I år är man tillbaka fast med ett ännu större arrangemang. Den 29 oktober kommer Säffle skidklubb att anordna Säffle nattlopp, barnens nattlopp och tillgänglighetsloppet under samlingsnamnet Halloweenloppet.

Det är Säffle Skidklubb som är initiativtagare till loppet och de beskriver det som ett motionsevent och en folkfest med musik, eldar och ljusshow. Nytt för det här året är att evenemanget är tillgängligt för alla, det blir nämligen ett barnlopp och ett tillgänglighetslopp.

Tillgänglighetsloppet

Tillgänglighetsloppet är ett lopp på 1,5 kilometer som går på tillgänglighetsspåret vid Tegnér, används rullstol eller teknikkäpp så är det inget bekymmer utan det är goda möjligheter att ta sig fram och utbildad personal från kommunen kommer finnas på plats.

För de yngre

Om man som barn är sugen på att springa så finns det en sträcka på 1 till 1,5 kilometer som är fylld av spännande ljus och överraskningar. Efter färdigsprunget lopp väntar paprikaklubben vid målgången och även där kan ytterligare överraskningar komma.

Två lopp för de vuxna

Säffle Nattlopp är indelat i två sträckor, fem respektive tio kilometer på Tégnerspåret. Längst med loppet finns det eldar, marschaller och hejdande publik.

Bästa utklädnad vinner

Eftersom loppet arrangeras under halloween helgen har samlingsnamnet för allt fått bli Halloweenloppet. Med det sagt hoppas skidklubben att alla som vill kommer i sina läskigaste, mest springvänliga, utklädnader. Dessutom kommer de tre med bästa kostym att få ett alldeles speciellt pris.

Artikeltaggar

BarnEvenemangHalloweenLöpningMotion och hälsaSäffleSäffle skidklubb

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.