Hoppa till huvudinnehållet

Säfflebo sålde droger - dömd för narkotikabrott

Publicerad:
Säfflebon sålde droger men slipper fängelse
Säfflebon sålde droger men slipper fängelse Foto: Henrik Montgomery/TT

En Säfflebo i 25-årsåldern har blivit dömd för narkotikabrott sedan han bland annat sålt cannabis. Han slipper dock fängelse och ska i stället göra samhällstjänst.

För två år sedan hittade polisen 220 gram cannabis i mannens ägo. Åklagaren menade att syftet var att sälja drogerna vidare eftersom polisen i hans bostad också hittade vågar, portionspåsar, emballage, handskar och rökpapper.

Vid tillslaget hittade polisen också drygt 14 000 kronor i kontanter vilket enligt åklagaren var förtjänster på drogförsäljning. Pengarna låg tillsammans med drogerna i jackfickan men också på andra platser i lägenheten samt i mannens bil.

En beslagtagen mobiltelefon ska enligt åklagaren också ha bevisat att mannen sålde droger.

Mannen erkände i polisförhör att han sålt droger därför att han behövde pengar. Senare har han dock förnekat att han sålt droger. Tingsrätten trodde honom dock inte utan ansåg det bevisat att pengarna kom från brottslig verksamhet.

Slipper fängelse

Mannen åkte ett halvår senare fast igen. Då hade han 12 gram cannabis på sig och ett antal kapslar av narkotikaklassade preparat. Tidigare i år åkte han fast en tredje gång. Då hade han 8 gram cannabis och ett 40-tal kapslar i sin ägo.

Mannen dömdes också för ringa narkotikabrott samt rattfylleri. I januari i år stoppades han på Forskningsvägen. Då var han påverkad av cannabis.

Mannen har erkänt alla åtalspunkter. Han skulle enligt tingsrätten ha fått tre månaders fängelse men hans försök att komma tillrätta med missbruket gjorde att han i stället dömdes till samhällstjänst i 80 timmar.

Så sent som i tisdags åtalades mannen igen, den gången handlade det om ringa narkotikabrott begånget i september i år.

Artikeltaggar

ÅtalBrott & blåljusCannabisFängelseNarkotikabrottSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.