Hoppa till huvudinnehållet

Kapp förlust: ”Tyvärr får vi inte med oss målen - det är en sådan dag”

Publicerad:
Säffle SK förlorade mot Tösse i helgen. (arkivbild)
Säffle SK förlorade mot Tösse i helgen. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Säffle SK spelade derby i helgen då man mötte Tösse på bortaplan. Det var hemmalaget som tog ledningen i matchen, men Säffle tog igen och gick om i andra. Tredje perioden blev ruggigt jämn, men det var Tösse som tillslut tog hem trepoängaren efter 6-5.

– Det är en sådan här match som vi egentligen ska vinna tycker jag. Men vi får inte in bollarna och ändå har vi en massa lägen. De spelar ett lite annorlunda spel - lite tuffare spel, vilket vi inte är vana riktigt. Men vi gör en bra match - tyvärr får vi inte med oss målen - det är en sådan dag bara, säger tränare Stefan Johansson.

Första perioden blir väldigt målsnål. Det enda målet som görs är av hemmalaget när det är knappt fem minuter kvar.

Efter drygt åtta minuters spel i andra släpper det äntligen för Säffle, som haft flertalet missade målchanser innan detta. Det är Hugo Hultkrantz som sätter kvitteringsmålet; 1-1. Glädjen blir dock inte långvarig - det tar 8 sekunder innan Tösse tar tillbaka ledningen genom 2-1.

Fyra mål av Hugo

Med knappt fem minuter kvar av andra sätter Säffle 2-2 genom Hugo Hultkrantz. De tar dessutom över ledningen genom Lucas Carlgren minuten senare; 2-3.

– Vi har en riktigt stark skarpskytt, Hugo Hultkrantz, som får in ett par bollar där i andra och då lossnar det lite. Men sedan är det lite gnälligt och småsurt på planen - lite irriterad stämning.

Tösse kvitterar i tredje, men Säffle tar tillbaka ledningen då Hugo Hultkrantz gör sitt tredje mål för matchen; 3-4. Med drygt halva perioden spelad sätter Tösse 4-4, de går även om och tar en tvåmålsledning på Säffle; 6-4.

Med 30 sekunder kvar av match sätter Hugo Hultkrantz sitt fjärde mål; 6-5. Tyvärr kommer inte Säffle närmare än så och det är hemmalaget Tösse som tar hem trepoängaren.

– Det går framåt och framåt hela tiden. Men nu gäller det att vi ska orka peta in de extra bollarna också. Överlag är jag väldigt nöjd - vi försöker med alla medel vi kan och vi får in ett extra mål på slutet men inte ett sista. Det var tråkigt men en lärdom. Det är läropengar på det också.

Två hemma i rad

Nästa match spelar Säffle SK den 4 november, hemma mot Koppoms IK.

– Nu är det två hemma på raken. Det är bra om vi kan få till vårt spel - vi hamnade lite i deras nivå den här match och kom in i deras gnäll. Men Koppom mötte vi i cupen i Årjäng. Det är ett relativt nystartat lag men många juniorer - det kommer bli fart på banan. Men jag tror att vi bör ta en ganska behaglig seger mot dem - jag tror att det kommer gå bra.

Division 5 Västra

Tösse IF U - Säffle SK 6-5 (1 - 0, 1 - 3, 4 - 2)

15:13 1-0 Melvin Bodmark (Emil Eldh)

08:38 1-1 Hugo Hultkrantz (David Calberg)

08:46 2-1 Andreas Green (Melvin Bodmark)

15:31 2-2 Hugo Hultkrantz (Max Lövenhamn)

16:13 2-3 Lucas Carlgren (Marcus Larsson)

02:22 3-3 Emil Eldh (Andreas Green)

05:57 3-4 Hugo Hultkrantz (Marcus Larsson)

11:06 4-4 Robin Andersson (Melvin Bodmark)

11:47 5-4 Andreas Green (Robin Andersson)

15:33 6-4 Melvin Bodmark (Emil Eldh)

19:29 6-5 Hugo Hultkrantz (Isak Erlingsson)

Artikeltaggar

InnebandySäffle SKTösse

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.