Hoppa till huvudinnehållet

Förlust: ”Behöver åka mer skridskor och jobba mer tillsammans”

Publicerad:
Säffle HC förlorade mot Kristinehamn i fredags. Matchen slutade 8-1. (arkivbild)
Säffle HC förlorade mot Kristinehamn i fredags. Matchen slutade 8-1. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Säffle HC spelade match under fredagskvällen. Matchen spelades i Kristinehamn och slutade med en tung förlust för Säffle; 8-1 till hemmalaget.

– De kom ut väldigt hårt och satte press på oss. De spelade väldigt fysiskt, säger tränare Peter Storm.

Det är hemmalaget Kristinehamn som tar ledningen efter knappt 8 minuter. Säffle reducerar dock ganska snabb till 1-1 genom Rasmus Persson, assisterad av Montazar Aloann och Oliver Nätth. Med knappt två minuter kvar av första tar Kristinehamn tillbaka ledningen.

– Vi blir lite tillbakapressade i början av första, men står upp bra resten av perioden. Vi har våra lägen, men kommer inte riktigt till avslut.

Den andra perioden blir hemmalagets period - de utökar ledningen till 5-1.

– I andra är vi mer tillbakapressade, under långa stunder. Vi har två powerplay som vi slarvar bort - kommer inte till. Vi måste bli noggrannare i passningar och i mottagningar.

Även i tredje perioden pressar Kristinehamn på och gör ytterligare tre mål. Slutresultatet skrivs till 8-1.

– I tredje blir det lite bättre, ibland. De gör mål på en del returer - vi orkar inte få bort puckarna. Sjögren kämpar bra i mål, men måste få bort deras returer - han tar ju förstapuckarna. De jobbar stenhårt två och två och tre och tre medan vi blir mer ensamma. Det blir en för låg lägstanivå tyvärr.

– Förutom Albin Sjögren så vill jag plussa för Anton Koch och Montazar Aloann gör det bra.

Nästa Viking

Nästa match spelar Säffle HC redan på tisdag, hemma mot Viking HC.

– Ja nu är det match imorgon redan, innan i fredags hade vi inte spelat på fjorton dagar - nu blir det tre matcher på en vecka istället. Så nu ska vi ta och prata lite ikväll och prata ihop oss framåt. Men vi behöver åka mer skridskor och jobba mer tillsammans - bli lite tuffare. Framförallt mer noga med pucken när vi har den.

Kristinehamns HT - Säffle HC

HockeyTrean Värmland

Kristinehamns HT - Säffle HC 8 - 1 (2-1, 3-0, 3-0)

Målskyttar: 1-0 Edvin Oudin (07.41), 1-1 Rasmus Persson (10.03), 2-1 Elsan Mujezinovic (18.15), 3-1 Filip Olsson (24.21), 4-1 Pelle Svensson (36.17), 5-1 Linus Callenvik (37.04), 6-1 Edvin Oudin (41.38), 7-1 Victor Karlsson (43.38), 8-1 Isak Forsberg (44.08)

Skott: KHT 53 . SHC 14

Utvisningar: KHT 6 min . SHC 4 min

Publik: 162

Artikeltaggar

IshockeyKristinehamnKristinehamns HTSäffle HCSkridskorSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.