Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen byter VA-anläggning på Lurö

Publicerad:
Kommunens fastighet på Lurö ska få ny VA-anläggning.
Kommunens fastighet på Lurö ska få ny VA-anläggning. Foto: Johan Nilsson/TT

Säffle kommun vill bygga ut och utveckla anläggningen Stenstaka på Lurö. För att göra det krävs en ny VA-anläggning. Kommunfullmäktige har nu fattat beslut om att byta ut VA-anläggningen för att möta de krav som finns.

Kommunfullmäktige fattade i måndags beslut om att tillföra kommunstyrelsen 3 50 000 kronor i investeringsbudget för 2022 med uppdraget att byta befintlig VA-anläggning till kommunens destinationsanläggning på Lurö. Arbetet kommer att ske under 2022. Kommunfullmäktige har även gett ett igångsättningstillstånd under förutsättning att investeringens totalbudget understiger 3 500 000 kronor.

Utveckling

Bakgrunden är att kommunen vill utveckla anläggningen. Säffle kommun äger fastigheten Säffle Lurön 2:1 som ligger på den del av Lurö som kallas Husön. På fastigheten finns en gammal gård, Stenstaka. Stenstaka som ägs av kommunen har byggts ut och blivit en destinationsanläggning som drivs via hyresavtal av entreprenör. Där finns restaurang, gästhamn, boende samt servicebyggnad.

Tre nya stugor

Kommunen planerar nu att att bygga tre 6-bäddsstugor. Man har ansökt om och fått strandskyddsdispens hos Länsstyrelsen. Man har även sökt bygglov men för att få ett beviljat bygglov krävs att VA-anläggningen byts ut så att den uppfyller de krav som ställs. Detta ska nu göras.

Artikeltaggar

BygglovKommunfullmäktigeLuröNyheterSäffleSäffle kommun

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.