Hoppa till huvudinnehållet

Mycket aktiviteter hos ridklubben under höstlovet

Publicerad:
Det hände mycket skoj hos ridklubben under höstlovet.
Det hände mycket skoj hos ridklubben under höstlovet. Foto: Privat

En fullspäckad höstlovsvecka inledde november på Säffle Ridklubb (SRK).

 • Spökligt fika.
  Spökligt fika. Foto: Privat
 • Det dukades upp en tacobuffé.
  Det dukades upp en tacobuffé. Foto: Privat
 • Halloween uppmärksammades hos ridklubben.
  Halloween uppmärksammades hos ridklubben. Foto: Privat
 • Läskiga figurer som fixade maten.
  Läskiga figurer som fixade maten. Foto: Privat
 • Ridning och umgänge hos ridklubben under lovet.
  Ridning och umgänge hos ridklubben under lovet. Foto: Privat
 • Unga tillbringade en del av lovet i stallet.
  Unga tillbringade en del av lovet i stallet. Foto: Privat
 • Full aktivitet i ridhuset.
  Full aktivitet i ridhuset. Foto: Privat
 • Kul med hästar.
  Kul med hästar.
 • Det ordnades dagläger under veckan.
  Det ordnades dagläger under veckan. Foto: Privat
 • Praktik varvades med teori.
  Praktik varvades med teori. Foto: Privat
 • Barn och unga fick möjlighet att lära sig mer om ridsporten.
  Barn och unga fick möjlighet att lära sig mer om ridsporten. Foto: Privat

En rad aktiviteter för barn och ungdomar anordnades på Säffle Ridklubb under höstlovet och veckan inleddes med dagläger måndag och tisdag för de mer rutinerade unga ryttarna på klubben med ridpass i hoppning och dressyr. De två dagarna innehöll teorilektioner som sattes på prov i praktiska övningar. Temat för daglägret var: Hur vi skapar hållbara hästar inom ridskoleverksamhet.

Halloweengala

Onsdag kväll bjöd Säffle Ridklubbs ungdomssektion (USEK) på en Halloweengala. Cafeterian, stallet och omgivningen förvandlades och såg riktigt läskigt ut till spökrundan. USEK bjöd på mat och delade upp barn och unga i grupper med skoj, lekar och bus för de allra minsta och med lite mer skrämsel för de äldre.

Veckan avslutades med dagläger torsdag och fredag för de yngre som har lite mindre ridvana och där var ridpassen anpassade med övningar för att ge dessa ryttare förtroende i sadeln genom lek och övningar. Teoripassen för de mindre hade temat häst och stallskötsel.

Mycket på gång

Säffle Ridklubb har mycket aktiviteter under hösten. Under höstterminen pågår bland annat söndagsföreläsningar med våfflor. Det är olika teman varje gång. Det som har avhandlats hittills är: Banbygge med Nina Andersson, Westernridning med Elin Hansson, Att vara överdomare i hoppning med Magnus Nyman och Hästraser med Elin Nyqvist och Selma Wittemyr. Föreläsningarna som är gratis fortgår terminen ut och är öppna för alla.

Artikeltaggar

BarnHästsportSäffleSäffle RidklubbSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.