Hoppa till huvudinnehållet

Uppskattad träningsdag hos ridklubben: ”En sport för alla”

Publicerad:
Ellen Guttman deltog i helgens träningsdag.
Ellen Guttman deltog i helgens träningsdag. Foto: Privat

WE – working equitation – är en sport för alla! Det var budskapet i den högt uppskattade träningsdagen Linnea Lycke förmedlade på Säffle Ridklubb (SRK) i söndags.

  • Camilla Bäck deltog i träningsdagen.
    Camilla Bäck deltog i träningsdagen. Foto: Privat
  • Ellen Guttman.
    Ellen Guttman. Foto: Privat

Dagen började med ett teoripass där Linnea gick igenom träning och tävling i grenen. Hon gick även igenom hur man rider de 18 olika hindren som kan förekomma i WE.

Linnea Lycke är baserad i Örebro men har regelbundna träningar i Karlstad och har tävlat i Svår WE och tävlar upp till MSV B dressyr. Hon har dessutom ridit SM i Riddarspel och tagit guld i lag och brons individuellt.

Olika ridgrupper

De 15 ekipagen som deltog delades sen upp i fem ridgrupper för 45 minuters individuell träning över WE-hinder med fokus på ett ökat samspel mellan häst och ryttare. Det var en blandning mellan lektionsryttare på SRK:s hästar, privatuppstallade och gästande ekipage som fick tips och träning av WE-experten.

Det fina med Working Equitation är att det utvecklar och förbättrar ryttarens sits, balans, hjälpgivning, koordination, planering av bra ridvägar och anpassning av tempo som då leder till ett ökat förtroende och samspel mellan ryttare och häst, noggranna vägar, men ändå ger det både lite fart och fläkt.

I mitten av oktober gästade Bengtsfors Ridklubb SRK för att delta i Ridskolecupen i WE. Nästa lördag, den 12 november, är det dags för SRK:s ryttare att gästa Bengtsfors Ridklubb för att delta i deras upplaga av Ridskolecupen i WE.

Artikeltaggar

HästsportSäffleSäffle RidklubbSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.