Hoppa till huvudinnehållet

Biskopen besöker Säffle

Publicerad:
Reporter Claes Österman
Claes Österman
claes.osterman@saffletidningen.se
Biskop Sören Dalevi besöker bland annat Värmlandsbro, Kila och Tveta under dagen i Säffle.
Biskop Sören Dalevi besöker bland annat Värmlandsbro, Kila och Tveta under dagen i Säffle. Foto: Kajsa Juslin

Biskop Sören Dalevi gör ett heldagsbesök i Säffle pastorat nästa vecka.

Onsdag den 16 november kommer biskopen till Säffle pastorat på visitation. På programmet står möten av flera olika slag, med personal, kyrkoråd och representanter för kommunen.

Även några studiebesök, i Bro kyrka, Kila kyrka och församlingshem samt de nya lokalerna för kyrkogårdsförvaltningen på By är planerade. Biskopen ska också få äran att åka till Tveta och inviga förskolan Musikantens nya vindskydd.

Det blir program för allmänheten i samband med besöket. På kvällen blir det ett samarrangemang med Säffle Bibliotek i Säffle kyrkas församlingshem. Då ska Carin Wernberger Dahlin från biblioteket samtala med biskop Sören och illustratören Marcus-Gunnar Pettersson om Barnens Bästa Bibel. Sören Dalevi har skrivit texterna och Marcus-Gunnar Pettersson har illustrerat.

Dagen avslutas med en Mässa i Säffle kyrka, som leds av biskopen.

Artikeltaggar

Bro kyrkaKilaKyrkorMässorNyheterSäffleSäffle kyrkaSäffle pastoratSören DaleviTveta

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.