Hoppa till huvudinnehållet

En soloartist med drag i

Publicerad:
Gunnar Svensson är en omtyckt underhållare som höll låda på Lördagskafé på Silvénska.
Gunnar Svensson är en omtyckt underhållare som höll låda på Lördagskafé på Silvénska. Foto: Kurt Karlsson

I lördags var det en alldeles ensam soloartist som kom till Silvénskas lördagskafé, men det lät inte så; det var drag i gubben och inte bara drag, det var blås också!

Det var Gunnar Svensson som var vår lördagsgäst och då blir det fullt ös både med musik och historier. När han börjar med, ”har ni hört den här”, då kommer det något dråpligt och kaffegästerna får sig ett härligt skratt på lördagsförmiddagen.

Allt det där visste ju våra kaffegäster redan förut, då de kom i en sådan stor utsträckning att vi fick sätta lapp på luckan. Gunnar Svensson, han är populär han, det var strax över åttio personer som passade på att få en stunds avkoppling från hembestyren. Att det blev lapp på luckan berodde också på att Säffle kommun hade en konstutställning på verk som har varit inköpta under åren, utav den orsaken var vi tvungna att ta bort ett bord, vilket i sin tur höjde trångboddheten. Men musiken då, vilka låtar spelade han? Jo, det var många gamla låtar som man kände igen. Visste ni om att Owe Törnqvist gamla låt från 1958 var alldeles förträfflig att sjunga allsång till? Det var nog endast Gunnar själv som visste det, men vad bra det blev! Gästerna sjöng av hjärtans lust. Tomas Ledin har skrivit en riktigt god sommarvisa, Sommaren är kort - den kom från början av 1980-talet. Vi får inte glömma en annan storsäljare som Owe Törnqvist hade 1959, nämligen Gun från Dragarbrunn.

Lördagen var slut på Silvénska villan för den här gången, med den baktanken att vi ses nästa lördag för då kommer Durspelarna till oss. Till dess får ni ha det så bra och ta hand om er!

Kurt Karlsson

Artikeltaggar

Kulturhuset SilvénskaMusik

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.