Hoppa till huvudinnehållet

Nu kan man riva för den nya butiken

Publicerad:
Nu har man fått rivningslov för den gamla verkstadsbyggnaden där Pekås nya butik ska byggas.
Nu har man fått rivningslov för den gamla verkstadsbyggnaden där Pekås nya butik ska byggas. Foto: Claes Österman

Nu är det snart dags för nästa etapp för den nya Pekåsbutiken. På grund av förseningar i projektet har planerad byggstart flyttats fram flera gånger.

– När det kommer ske är fortfarande inte bestämt, men nu rör det sig i rätt riktning, säger Pekås vd Tony Karlsson.

I korsningen Östra Storgatan - Karlstadvägen på tomten som heter Smedjan, kommer den nya Pekåsbutiken att byggas. Coop Värmland har sålt marken till bolaget Propulus Market II AB som är ny fastighetsägare. Pekås Värmland AB kommer sedan att hyra lokalerna när bygget står klart.

Saneringen drog ut

Bygget skulle ha startat i våras men så blev inte fallet.

Det som satt käppar i hjulet för bygget har varit att saneringen tagit längre tid än vad som var väntat. Nu är saneringen klar och de prover som tagits har blivit godkända enligt kommunens krav.

– Det har varit en lång turbulens att komma hit så det är väldigt skönt att kunna påbörja rivningen, säger Tony Carlsson, vd för Pekås Värmland.

Rivstart

Under föregående vecka hölls ett möte och det är nu även helt färdigt med både rivningslov och bygglov. Enligt byggherren så ska rivningen påbörjas vecka 49 och sen ska det rulla på.

För närvarande kan Tony Carlsson inte svara på när varken byggstart eller invigning kommer att ske. Det återstår att se när rivningen har tagit fart.

Artikeltaggar

Bostad och byggenButikerBygglovCoop VärmlandHandelPekås

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.