Hoppa till huvudinnehållet

Maria Wells berättar om sin nya roman

Publicerad:
Maria Wells, med rötterna i Säffle, berättar om sin romandebut vid en berättarkväll i biblioteket på fredag.
Maria Wells, med rötterna i Säffle, berättar om sin romandebut vid en berättarkväll i biblioteket på fredag.

Hon har flera böcker bakom sig, men det är musiken som i många år spelat huvudrollen i Maria Wells liv. Tills pandemin kom och musiken dog. Då fick istället hennes nya roman Den gömda kristallen liv.

– Helt plötsligt fanns det tid för eftertanke och reflektion. Minnen från barndomen väckte en nyfikenhet att skapa nya karaktärer och ge dem eget liv i en välkänd miljö. Boken har blivit lite av en memory lane, där berättelsens karaktärer upplever traditioner, som hör julen till, från min hemstad i Värmland. Självklart görs också några besök bland mina egna favoritställen i Stockholm och utomlands, berättar Maria Wells om sin romandebut.

Feelgodpärla

Den gömda kristallen är en riktig feelgoodpärla med både julidyll, romantik och existentiella livsfrågor. Läsaren känner igen sig i Säffletraditioner som Sifhällatomtarna, men får också drömma sig bort till lyx och flärd på NK i Stockholm och Hamleys leksaksaffär i London.

Musiken har levt upp igen och Maria är ute på turné tillsammans med maken Robert Wells, men hon hinner med ett besök i hemstaden Säffle precis innan första advent. Fredag 25 november kommer hon till biblioteket på adventsmys och berättar om nya romanen, skrivandet och såklart också musiken. Det kommer finnas möjlighet att köpa sig ett ex av boken och få den signerad.

Artikeltaggar

BöckerLitteraturMaria WellsMusikRomantikSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.