Hoppa till huvudinnehållet

Ett steg närmare drömmen om ett djurhem

Publicerad:
Barbro Källström, frivillig, och Monica Schyman, vice ordförande Djurskyddet Säffle-Åmål, berättar att affärerna går bra.
Barbro Källström, frivillig, och Monica Schyman, vice ordförande Djurskyddet Säffle-Åmål, berättar att affärerna går bra. Foto: Nathalie Forsström

Djurskyddet Säffle-Åmål fortsätter att jobba för ett djurhem. För en tid sedan testamenterades föreningen en villa utanför Säffle och syftet var att det skulle byggas ett djurhem. Just nu pågår arbetet för fullt med att sälja det lösöre som fanns i villan för att samla in pengar till att starta upp ett djurhem.

Djurskyddet Säffle-Åmål ärvde en villa för ett tag sedan. Nu säljer de allt lösöre för att samla in pengar till ett djurhem.
Djurskyddet Säffle-Åmål ärvde en villa för ett tag sedan. Nu säljer de allt lösöre för att samla in pengar till ett djurhem. Foto: Nathalie Forsström

I helgen var Djurskyddet i Kulturhuset Silvénska för att fortsätta sälja saker. Det är saker som fanns i det hus som föreningen ärvde för en tid sedan. Personen som bodde i huset tidigare testamenterade huset till Djurskyddet Säffle-Åmål för att föreningen skulle kunna öppna ett djurhem på platsen.

Till en början tvekade föreningen till om de hade möjlighet att ta emot gåvan. Att starta ett djurhem är ett stort jobb och det var få aktiva medlemmar i föreningen.

Intresset växer

Men sedan dess har det skett ett uppsving. Intresset för att hjälpa till har ökat och Djurskyddet Säffle-Åmål har vuxit och fått fler medlemmar. Det är nu många som vill vara med och bidra för att det ska bli ett djurhem.

– Vi har fått ett otroligt gensvar. Förut var vi tre personer. Nu är vi åtta i styrelsen och en massa volontärer, säger Monica Schyman, vice ordförande i Djurskyddet Säffle-Åmål.

Gör iordning huset

Tillsammans har de nu hjälpts åt att rensa i huset och lösöret säljer de på loppisar.

– Vi börjar göra iordning inne i huset och planerar målning, säger Monica Schyman.

Samtidigt har föreningen börjat jaga sponsorer. När det planerade djurhemmet kan tänkas öppna vet man inte i dagsläget.

Artikeltaggar

ÅmålBarbro KällströmDjurDjurskyddDjurskyddetKulturhuset SilvénskaNyheterSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.