Hoppa till huvudinnehållet

Fröjdefull jul i år igen

Publicerad:
Kompisarnas uppskattade fröjdefulla jul i Säffle kyrka blir av i år med. (arkiv)
Kompisarnas uppskattade fröjdefulla jul i Säffle kyrka blir av i år med. (arkiv) Foto: Nathalie Forsström

För fjärde gången fixar lokala bandet sin julkonsert i Säffle Kyrka. Redan på söndag kommer bandet bjuda på ett smakprov. Dessutom kommer det gå att säkra sig en biljett.

Säfflebandet Kompisarna har de senaste åren anordnat konserten Kompisarnas Fröjdefulla jul. Ett, sedan starten 2019, samarbete med Säffle Pastorat och Ljudmakaren i Säffle. För fjärde året i rad kommer det bli av, den 17 december i Säffle Kyrka och via livesändning på Youtube.

Extra roligt är att det redan nu på söndag kommer gå att ta del av ett smakprov. Då tjuvstartar bandet med ett urval av repertoaren vid Stenmagasinet.

Gott syfte

Vid sidan av att sprida musikalisk julstämning har syftet varit att samla in pengar till Säffle Blomsterfond.

– Det blir en start för insamlingen till Säffle Blomsterfond samtidigt som biljetterna till konserten kommer säljas, säger Patrik Otter, pianist i bandet.

– Det känns jätteviktigt att upprätthålla den här traditionen av flera skäl. Dels så verkar publiken uppskatta musiken vi bjuder på. Men framför allt är ju det goda syftet något vi verkligen brinner för, säger Jörgen Nordmarker, sångare i Kompisarna.

Under de tre åren har 266 000 kronor samlats in till Säffle Blomsterfond. Dessa pengar delas ut till familjer och barn i Säffle kommun som har svårt att få ekonomin att gå ihop, inte minst nu i jultider.

Biljetter

Redan på Skyltsöndagen inleds alltså årets insamling i samband med Kompisarnas spelning. Samtidigt släpps biljetterna till den stora julkonserten på söndag och de finns till salu vid Stenmagasinet.

– Skyltsöndagen blir en perfekt start på årets julfirande och ett bra sätt för oss att känna på julrepertoaren, säger Patrik Otter.

Kompisarnas fröjdefulla jul i Säffle kyrka. (arkivbild)
Kompisarnas fröjdefulla jul i Säffle kyrka. (arkivbild) Foto: Nathalie Forsström

Artikeltaggar

JulKompisarnaKonserterLjudmakarenMusikSäffleSäffle kyrkaYoutube

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.