Hoppa till huvudinnehållet

Guide: Här är årets julmarknader

Publicerad:
Reporter Nathalie Forsström
Nathalie Forsström
nathalie.forsstrom@saffletidningen.se
Snart är det återigen dags för en julmarknad vid marknadsbodarna i Nysäter. Bilden togs vid förra årets marknad.
Snart är det återigen dags för en julmarknad vid marknadsbodarna i Nysäter. Bilden togs vid förra årets marknad. Foto: Carolina Schützer

Kan du inte få nog av allt som hör julen till? Då finns det en del julmarknader att välja på innan december är över.

Redan den här helgen då det vankas första advent finns det några julmarknader att välja på i vårt närområde. På lördag, den 26 november, är det andra dagen för julmarknaden på Sagagården i Brosäter utanför Värmlandsbro. Där är den julpyntade butiken öppen och det finns utställare på plats. Det kommer att säljas bland annat kransar och julgrupper men också godsaker som till exempel sylt, senap och tunnbröd.

Förra året sålde Fanny Jönsson, Jennifer Storm, Irma Tapio och Silvia Elin Hörnle godsaker på Svanskogs julmarknad för att få in pengar till sin klassresa. I år är marknaden vid hembygdsgården.
Förra året sålde Fanny Jönsson, Jennifer Storm, Irma Tapio och Silvia Elin Hörnle godsaker på Svanskogs julmarknad för att få in pengar till sin klassresa. I år är marknaden vid hembygdsgården. Foto: Jenni Jansson

Hembygdsgård

Den 3 december är det julmarknad vid Svanskogs hembygdsgård. Då utlovas bland annat tomtebesök, julpyssel, lotterier och marknadsförsäljning. Det kommer att finnas klassiker som glögg, pepparkakor, lussekatter, gröt och skinksmörgås till försäljning.

Dagen därpå, den 4 december, bjuds det in till julbasar i Eskilsäters bygdegård. Där kommer det säljas hembakat bröd, blästrat glas, skinnarbeten och mycket annat och det kommer bland annat att serveras julgröt och skinksmörgås.

Marknadsbodarna

Lördagen, den 10 december, är det dags för julmarknad vid marknadsbodarna i Nysäter. Förutom försäljning och servering kommer det att bjudas på underhållning i form av ett luciatåg till häst. För barnen kommer det att finnas en tipspromenad som leder till tomten som finns i hembygdsgården.

Helgen den 17 och 18 december är det dags för årets andra julmarknad på Wiksfors Bruk.

Fakta

Julmarknader i närområdet

26 november

Julmarknad på Sagagården, Brosäter

Julmarknad i hamnen i Liljedal

27 november

Julmarknad i Åmål

3 december

Julmarknad i Svanskogs hembygdsgård

4 december

Julbasar i Eskilsäters bygdegård

Julmarknad i Fengerfors

10 december

Julmarknad vid marknadsbodarna i Nysäter

17-18 december

Jul på Wiksfors Bruk

Artikeltaggar

AdventJulJulmarknaderNyheterSäffle kommun

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.