Hoppa till huvudinnehållet

Enkät: Vad får dig i julstämning?

Publicerad:
Foto: Lisa Olaison

Första advent väntar och det är flera som längtar. ST har frågat fem Säfflebor vad som får dem i sann julstämning.

Johanna Lindqvist, 22 år, Säffle

– Det som får mig i julstämning är att bygga pepparkakshus. Det är ett måste varje jul. Här hemma har vi tidigare alltid gjort egna mallar och byggt ihop, men det roligaste med hela projektet är att pynta huset. Så nu för tiden köper jag färdiga bitar i paket. Sen vill jag helst pynta med allt godis som finns, men nonstop och kristyr är en självklarhet för det bästa pepparkakshuset.

Johanna Lindqvist
Johanna Lindqvist Foto: Emma Alegod Bruce

Marie Lindgren, 65 år, Säffle

– Julmusik på radion, då blir det julstämning. Sen när jag kan plocka fram allt ljus, som ljusstakarna men även i trädgården och stearinljus. Att få tända första adventsljuset är speciellt. En annan sak som också är viktig för stämningen är saffransbullar till Lucia. Och att köpa julklappar till nära och kära, såklart.

Marie Lindgren
Marie Lindgren Foto: Emma Alegod Bruce

Dennis Sand, 20 år, Säffle

– För mig kommer julkänslan tillsammans med snön, oftast. Då brukar jag göra mig varm choklad med marshmallows och grädde. Sen kommer julmusiken som vi spelar på jobbet och sista touchen blir att tända första adventsljuset på söndagsmorgonen. En kombination av mycket helt enkelt.

Dennis Sand
Dennis Sand Foto: Emma Alegod Bruce

Albin Larsson, 7 år, Säffle

– När det kommer snö. Då kan jag leka med min syster Ella i snön. Jag gillar att åka pulka och så brukar vi göra snögubbar. Sen är det också bäst när jag får julklappar.

Albin Larsson
Albin Larsson Foto: Emma Alegod Bruce

Malin Brunzell, 48 år, Säffle

– Det är när jag börjar plocka fram adventspyntet. Vilket blir några dagar före första advent. För mig är det viktigt med belysningen, men sen har jag några speciella tomtar som kommer fram varje år. Kommer det lite frost och blir kallt ute så skadar det inte, bara mer juligt då.

Malin Brunzell
Malin Brunzell Foto: Emma Alegod Bruce

Artikeltaggar

AdventJulNyheterSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.