Hoppa till huvudinnehållet

Karateklubben 40 år - ett jubileum fyllt av värme

Publicerad:
Säffle Karateklubb firade 40 år. John Johansson håller tal för deltagarna.
Säffle Karateklubb firade 40 år. John Johansson håller tal för deltagarna. Foto: Privat

En spännande resa i livet kan starta med ett steg. Eller i fallet med Säffle Karateklubb, många steg nedför en lång trappa. Trappan ned till det numera legendariska gymmet Spartacus, då beläget i källaren under nuvarande Pekås återkom många talare till när de höll sina tal inför de dryga femtiotalet deltagare som i lördags befann sig på Hotel Royal för att tillsammans fira karateklubbens fyrtioårsjubileum.

Klubben startades 1981 av Mats Hareskog som tillsammans med Jörgen Askfors parallellt drev gymmet. Båda dessa deltog i festligheterna. Och många är de Säfflebor som har passerat genom klubben genom åren. Det visade sig både bland annat bland bredden på deltagarna i helgen, med åldrar från 84 till 20 år och bland de foton och tidningsurklipp som fanns med i en tillfällig utställning.

Många minnen delades och deltagarna testades på både allmänbildning och kulturfrågor av lokala loungebandet Mätpixlarna som bjöd på ett quiz blandat med livemusik.

Förtjänsttecken från Svenska Karateförbundet delades ut till två av klubbens många trotjänare, Mats Hareskog som varit aktiv inom kampsport i drygt 50 år, samt klubbens chefsinstruktör Jörgen Linde Johansson som startade sin karatebana 1984.

  • Från vänster: Marcus Johansson, Mattias Holmgren, Mats Hareskog, Robin Olsson, Jörgen Linde Johansson.
    Från vänster: Marcus Johansson, Mattias Holmgren, Mats Hareskog, Robin Olsson, Jörgen Linde Johansson. Foto: Privat
  • Per Elwing håller tal för deltagarna.
    Per Elwing håller tal för deltagarna. Foto: Privat
  • Del av utställningen med bland annat foton, urklipp och dokument.
    Del av utställningen med bland annat foton, urklipp och dokument. Foto: Privat

Mycket nostalgi och vänskap

Klubbens ordförande Marcus Johansson passade även på att tacka två andra veteraner som gjort mycket för klubbens utveckling. Mattias Holmgren som var mycket aktiv inom både tävling och ungdomsverksamheten samt Robin Olsson som verkat som instruktör i många årtionden samt var ledande då klubben 2011 bytte till sin nuvarande organisation.

Firandet uppmärksammades inte bara av gamla och nuvarande medlemmar. Bland gästerna fanns bland annat representanter från Vallentuna, Kungsbacka och Hammel, Danmark.

Fredrik Eriksson, fritidskonsulent på Säffle kommun, uppvaktade också med blommor, ett diplom samt ett tal där han bland annat lyfte karateklubbens arbete med integration och samarbeten med andra föreningar.

Det fanns mycket nostalgi och vänskap i rummet under kvällen och samtliga deltagare trivdes på detta jubileum och ser nu fram mot föreningens 50-årsjubileum som arrangeras om nio år.

Daniel Askås

Artikeltaggar

Daniel AskåsJubileumKampsportNostalgiSäffleSäffle karateklubbUtställningar

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.