Hoppa till huvudinnehållet

Vem är Årets Säfflebo?

Publicerad:
Årets Säfflebor 2013-2021. Vem blir det i år?
Årets Säfflebor 2013-2021. Vem blir det i år?

Det är dags igen - Årets Säfflebo 2022 ska utses. Vem tycker du är värd utmärkelsen?

När vi på Säffle-Tidningens redaktion summerar nyhetsåret i kommunen utser vi Årets Säfflebo. Nu är det dags att välja en värdig titelbärare för 2022 – ett speciellt år på många sätt. Har du något förslag på vem det ska vara? Tipsa oss gärna!

Årets Säfflebo är en tradition som startade 2013 av Säffle-Tidningens redaktion. Vi ville lyfta en person som gjort någonting bra för Säffle under det gångna året, som bor i kommunen och som sätter den på kartan.

Sedan dess har massor med goda namn föreslagits; människor som i stort och smått har uträttat något bra för Säffle och andra människor som bor här. En säffleambassadör, helt enkelt!

Peter Hägg, vd på Somas, var den förste pristagaren. Förintelseöverlevaren, föreläsaren och författaren Joost Lakmaker fick det året efter och 2015 hyllades mjölkbönderna bakom Wermlands Mejeri. 2016 gick utmärkelsen till entreprenören Roger Fayad. 2017 var det byggmästaren Joacim Bertilsson som blev Årets Säfflebo och året efter gick utmärkelsen till Helena Gilén, entreprenör och bland annat grundare av Säffle Saluhall.

2019 var det entreprenören Thomas Peterson som fick priset för att ha satt Säffle och mer specifikt Långserud på kartan med Naturbyn och Wiksfors bruk.

Året efter gick utmärkelsen till entreprenören och e-handelsgurun Jonas Askås vars företag på flera sätt har satt Säffle på kartan. Och ifjol fick den mångsidiga kulturarbetaren Malin Axelsson utmärkelsen.

I år ska Årets Säfflebo utses för tionde gången. Vem får priset ? Det bestämmer vi på ST:s redaktion, men vi behöver er hjälp med att få in nomineringar.

Du kan nominera den du tycker ska uppmärksammas genom att maila till kontakt@saffletidningen.se (märk mailet "Årets Säfflebo") eller skicka brev till Säffle-Tidningen, Kaptensgatan 2, 661 21 Säffle. Du kan också inboxa oss på vår Facebooksida. Glöm inte att skriva med en motivering.

Årets Säfflebo brinner för allas rätt till kulturÅrets Säfflebo 2020 utseddÅrets Säfflebo - Thomas tror på landsbygdens kraft

Fakta

Årets Säfflebo

2013: Peter Hägg

2014: Joost Lakmaker

2015 Mjölkbönderna bakom Wermlands Mejeri

2016: Roger Fayad

2017: Joacim Bertilsson

2018: Helena Gilén

2019: Thomas Peterson

2020: Jonas Askås

2021: Malin Axelsson

Artikeltaggar

Årets SäffleboEntreprenörskapHelena GilénJonas AskåsJoost LakmakerLångserudMalin AxelssonMänskligtNaturbynNöje/KulturNomineringarNyheterPeter HäggSäffleThomas PetersonUtmärkelserWermlands Mejeri

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.