Hoppa till huvudinnehållet

SJ ersätter inställt tåg med buss

Publicerad:
Det inställda morgontåget som många tar från Säffle till Karlstad kommer bytas ut mot bussar, uppger SJ.
Det inställda morgontåget som många tar från Säffle till Karlstad kommer bytas ut mot bussar, uppger SJ. Foto: HP Skoglund

ST har tidigare berättat om hur pendlare från Säffle reagerat starkt på att en morgonavgång med tåg till Karlstad ställs in. Anledningen uppgavs vara brist på personal. Nu meddelar SJ att tåget kommer att ersättas med buss.

Tåget som går från Säffle 06.50 och är framme i Karlstad 7.45 har ställts in från och med nästa vecka på grund av personalbrist. Nu meddelar SJ att turen kommer att ersättas med buss tills man har hittat en lösning. Bussen eller bussarna kommer att komma till Karlstad på tågets ordinarie ankomsttid, det vill säga 7.45.

Bussen kommer inte att gå via Kil utan de som reser från Kil mot Karlstad kan ta ett annat tåg som går från Kil några minuter efter det aktuella tåget.

Vill hitta lösning

Planen är att sträckan i framtiden kommer att köras med tåg som tidigare.

– När vi har säkrat upp personaltillgången kommer tåget återigen tas i trafik. När är svårt att svara på i nuläget, men vi vill inget hellre än att återgå till normal trafik, uppger Martin Drakenberg, affärschef på SJ AB för bland annat sträckan Karlstad–Göteborg, i ett mail till ST.

Artikeltaggar

BussarNyheterSJTrafikVärmlandstrafik

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.